TGC Basın Müzesi’ne İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden ziyaret

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri TGC Basın Müzesi’ni ziyaret ederek, müze, gazetecilik ve basın tarihi hakkında bilgi aldı.
İstanbul- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi üniversite, lise ve ortaokul öğrencileri tarafından düzenli olarak ziyaret ediliyor. Basın Müzesi son olarak İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 1. sınıf öğrencilerini konuk etti. Gazetecilik Bölümü öğrencileri (23 öğrenci), Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay Uçak ile birlikte 28 Nisan 2023 Cuma günü Müzeyi gezerek bilgi aldılar.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi Müdür Yardımcısı Nedim Kavuk ziyaretçilere Cemiyet, Basın Müzesi, gazetecilik ve basın tarihi hakkında bilgi verdi. Müzede yer alan tablolar, anı eşyaları, dokümanlar ve matbaa makineleri hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
TGC BASIN MÜZESİ’NİN FAALİYETLERİ
Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan TGC Basın Müzesi 9 Mayıs 1988’de hizmete açıldı. Müzenin harap haldeki binası Nezih Demirkent başkanlığındaki TGC Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983’de Cemiyet’e tahsis edildi. Bina TGC tarafından 1984 -1988 yılları arasında bağışlarla restore edildi. Müze sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, kişisel eşyalarını sergiliyor. Şu anda 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de yer alıyor. Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde ise her siyasi görüşten 67 gazetecinin resmi ve fotoğrafı bulunuyor. Müze hem basın teknolojisi, hem de bu teknoloji ile üretilen gazetelerle, kitaplarla basın tarihimize ışık tutuyor. Müzenin gazetecilik ve iletişim alanında uzman bir kütüphanesi bulunuyor. Her yıl 5 bin araştırmacı kütüphaneden yararlanıyor. Müzede 35 bine yakın kitap gazetecilerin, öğrencilerin ve İstanbulluların ilgisine sunuluyor. TGC tarafından Müze’de düzenli olarak toplantılar yapılıyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu