Tarihi Konak’ta Zamanda yolculuk yapmaya ne dersiniz?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Evet yanlış okumuyorsunuz.Sizi bir nevi zamanda yolculuğa davet ediyoruz. Üstelik Dünya’nın ilk aydınlatılmış caddesi olan Kurtuluş caddesinin ilk konağı olma özelliğindeki buram buram tarih kokan bir mekana..Nostaljik Dükkan adı ile faaliyet gösteren  mekanda zaman tünelinde yolculuğunuz sırasında taş plak cızırtılarının eksik olmadığı bir hayal bahçesinde bulacaksınız kendinizi..

Osmanlı’dan günümüze bir döneme damgasını vurmuş ,son dönemde teknolojiye yenik düşmüş ama bir kuşağın muhakkak kendisinden bir şeyler bulacağı Nostaljik Dükkan’da Eski mobilyalar,Televizyonlar,Taş plaklar,Gramafonlar,Cam sanatının nadide parçaları,Duvar halıları, bir kuşağın her sayısını heyecan ile beklediği mecmualar,Gazeteler, Teyp kasetleri,WHS  videolar kısacası saymakla bitiremeyeceğimiz nostaljik birçok ürünü bir arada bulabilirsiniz.

Eğitimini Biyoloji alanında tamamlamış ama gençliğinden itibaren ilgi duyduğu nostaljik ürünler konusunda çalışmalarını yoğunlaştırmış Serkan Sincan işletmeciliğinde 3 yıl gibi bir süredir faaliyet gösteren Nostaljik Dükkan ,Gelenlerin çıkmakta zorlandıkları bir mekan olarak çıkıyor karşımıza.

Sempatik kişiliği ile bizleri kapıda karşılayan başarılı işletmeci Serkan Sincan’ın ağzından çıkan ilk cümle burası Dünya’nın ilk aydınlatılmış caddesi olan Kurtuluş caddesinin ilk konağı ve her bir köşesi ayrı bir nostaljik ziyafet sunan mekanımızı dilediğiniz yerden başlayabilirsiniz dolaşmaya çünkü her bir köşe buram buram tarih kokmasının yanında sizi kesinlikle zamanda yolculuğa çıkaracak oldu..

Konak konusunda kısa bir bilgi veren Serkan Sincan ;”1850 yılında Maşta ailesi tarafından yaptırılan bu konak şehrimizin ilk doktorlarından,gariban babası olarak bilinen  merhum Mehmet Ezelsoy’un uzun süre hastalarına baktığı bir Röntgen merkezi olarak bilinmesinin yanında yine  bir dönem Psikolog İbrahim Yıldız’ın hastalarına seanslarını gerçekleştirdiği bir merkez olarak bilinmektedir.  Yıllar içerisinde çeşitli amaçlar ile kullanılan konağı  3 yıl önce yaptığımız titiz dokunuşlar ile şuan ki durumuna getirdik.Ve özellikle belirtmek isterim ki o dönemde kullanılan bazı mobilyalar ve ekipmanlar da orijinal halleri ile Nostaljik Dükkan’da yer almaktadır.”dedi.

Nostaljik ürünlere ilgi duyan herkesi işyerlerine davet eden Serkan Sincan açıklamasının devamında:” İlk önceleri Savon Otel’in arka tarafında kurulan eskici pazarından yaptığım alışverişler ile sektöre girdiğimi söylemek isterim.Türkiyenin farklı yerlerinde ve Almanya’da  Turizm sektöründe 20 yıl başarılı bir biçimde hizmet vermiş biri olarak İlk başlarda kişisel olarak merak duyduğum nostaljik ürünler konusunda zamanla elimde ki eşyaların çoğalması ve bunları ilgi duyan kesimle paylaşmak adına,Turizm alanında memleketime hizmet adına  böyle bir mekanı açtım. Gördüğünüz gibi her bir ayrıntının buram buram tarih koktuğu bir mekan bizimkisi. Burada gördüğünüz unsurların bir çoğu bir dönem sosyal yaşamına damga vurmuş ama şimdilerde yerlerini teknolojik ürünlere bırakmış eşyalar.Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen mekanımız aynı zamanda kıymetli Hatay Protokolümüz tarafından da zaman zaman ziyaret edilmektedir.Ben burada bulunan tüm eşyalara önem veriyorum.Ama bazıları varki benim için daha bir önem arz etmektdir. Bunlardan biri Sultan Abdulhamid’in Antakya’lı bir asker için yazdığı berattır. Koleksiyonumuzun en önemli parçası odur.Bunun gibi bir çok kıymetli parçamız mevcuttur.Fiyatlarımızın da uygun olduğunun altını çizmek isterim.2023 hedefimiz Konağımızın bir bölümünde kuracağımız nostalji müzemiz ile toplum hafızası oluşturmaktır.Özellikle zamanımızda da kullanılan bir çok ürünün geçmişteki durumlarını sergilemeyi planlıyoruz.Bunun içinde çalışma arkadaşlarım ile birlikte  Ar-Ge çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmekteyiz.Bizler haftanın 7günü buradayız ve buraya gelerek zamanda yolculuk yapmak isteyen herkesi Nostaljik Dükkan’a bekliyoruz.”dedi.

Nostaljik Dükkan , Güllübahçe mahallesi,Silahlı Kuvvetler Caddesi No:27 adresinde faaliyet gösteriyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu