Tarihi Çarşının İşletme Mezunu Çaycısı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Buram buram tarih kokan Antakya Uzun Çarşı’nın önemli unsurlarından çay ocakları ilk günkü gibi tavşan kanı çayları ile çarşı esnafı ve ziyaretçilere hizmete devam ediyorlar. İşte onlardan bir tanesi Yeni Cami sokaktaki çay ocağı..Eşsiz çay lezzetinin yanında oldukça iddialı olduğu Türk Kahvesi ile oldukça geniş bir alana servis yapan çay ocağı “Bi Mola” …Uzun çarşı esnafının hem kendileri için hem de müşterileri için uzun yıllardır tercih ettikleri çay ocağı muhteşem lezzetlerine ilave olarak rengarenk şemsiyeler ile süsledikleri sokakta Uzun çarşıya gelen yerli ve yabancı turistlerin objektiflerine takılan bir mekan …Ve aynı zamanda adına yakışır bir biçimde ziyaretçilerin mola verebilecekleri şirin mi şirin bir yer.. Bu kadar saydığımız özelliğe ilave olarak da İşletme Mezunu Ayhan Karagön tarafından işletmeciliği yapılan “Bi Mola” Çay Ocağı her yönü ile farkını ortaya koymayı sürdürüyor.

İşini ve Uzun Çarşıyı çok sevdiğini söyleyen Ayhan Karagön yaptığı açıklamasında:” Tavşan kanı sıcak bir çay veya kırk yıl hatırı sayılan kahve başta olmak üzere sıcak ve soğuk içeceklerimiz ile hizmet verdiğimiz işyerimizde mesaimiz günün ilk saatlerinde başlamaktadır. Çünkü sabahın ilk saatlerinde esnaf arkadaşlarımız Antakya simidi eşliğinde bir sıcak çay veya kahvaltısını yapmış ise kahve siparişleri ile mesaiye başlamaktadırlar. Bizde gelen siparişlere yetişmek adına esnaflarımız kepenklerini açmadan hazırlıklarımızı tamamlamaktayız. Bu gördüğünüz küçücük çay ocağı benim bildiğim kadarı ile 1980’li yıllardan bu yana faaliyet göstermektedir. Asıl işletmecilerinin  arkadaşım ve ailesinin olduğu bu şirin çay ocağını eğitimimi tamamladıktan sonra  5 yıl önce devralarak ben faaliyet göstermeye başladım.İlk önceleri İşletme mezunu çaycı ,Diplomalı çaycı diye esnafımızın takılmaları ile başlayan serüvenimizde onlara sunduğum güzel çay,kahve ve diğer içeceklerim ile bugün en geniş ağa hizmet veren çaycı durumuna geldim.Eski dönemlerde kullanılan markalarımız, Çay terazilerimiz ve diyafonlarımız ile geleneksel hizmetimizi devam ettiriyoruz.En kaliteli malzemeleri kullanıyoruz.Hijyen olmazsa olmazımız müşteri memnuniyeti vazgeçilmezimizdir.Bu arada fiyatlarımız da uygundur.Esnafa verdiğimiz hizmetin yanında Uzun çarşıya gelen yerli ve yabancı turist gruplarına da çay servisimiz olmaktadır.Gördüğümüz yoğun ilgi bizi sokağımızı daha güzelleştirme adına motive etmiştir.Bu nedenle Yeni Cami sokağını rengarenk şemsiyeler ,Çiçekler ve mini tabureler ile donatarak etrafımızı da güzelleşitrdik. Tercihleri ile bizleri bugünlere getiren tüm müşterilerimize teşekkür ediyor ,Yolu uzun çarşıya düşen herkesi “Bi Mola” çay ocağımıza bekliyoruz. “dedi.

Bi Mola çay ocağından son derece memnun olduklarını söyleyen Uzun Çarşı’nın Küncülü Helva Ustası Şahap Fansa yaptığı açıklamasında :” İşlerimizin yoğunluğu nedeni ile kendi çay ve kahvemizi yapamadığımız iş yerimize uzun yıllardır Bi Mola çay ocağından sipariş vermekteyiz.Her daim kalitesinden ödün vermeyen ve siparişlerimizi en hızlı biçimde müşterilerimize getiren Ayhan Karagön ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.”dedi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu