6 Şubat depremlerinde ağır hasar alarak yıkılan Antakya Tanışma Mahallesi Aksa Camii, devletimizin öncülüğünde ve hayırsever vatandaşların destekleriyle yeniden inşa edilerek dualarla ibadete açıldı.

Deprem sonrası Hatay’da yeniden inşa edilerek hizmete açılan 107. cami olma özelliğini taşıyan Aksa Camii, kılınan Cuma namazıyla birlikte mahalle sakinlerinin yeniden buluşma noktası haline geldi.
Gerçekleştirilen açılış programına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Antakya İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin, il ve ilçe protokolü, hayırseverler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda açılış duasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Cuma namazını da kıldırarak vatandaşlarla bir araya geldi.
Topçu, konuşmasında camilerin sadece ibadet mekânı değil; birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olduğunu vurgulayarak, bu güzel mabedin yeniden ihya edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tanışma Mahallesi sakinleri ise yeniden camilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, duygusal anlar yaşandı.
Rabbimizden, yeniden ihya edilen bu mübarek mabedin ilimize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.













