Süper Lig giderek İstanbul Lig’ine dönüşüyor!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatayspor önümüzdeki sezon İstanbul’da 8 deplasmana çıkacak

Süper Lig’de 58 yıllık bir aranın ardından 8 İstanbul takımı mücadele edecek. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa’yla beraber TFF 1. Lig’den gelen Ümraniyespor ve İstanbulspor da yeni sezonda Süper Lig’de yer alacak

Spor Toto 1. Lig’in 2021-2022 sezonunda şampiyon olan Ankaragücü ve Ümraniyespor’un ardından Süper Lig’e yükselen 3’üncü takım belli oldu. İstanbulspor, play-off finalinde Bandırmaspor’u 2-1’le geçerek 17 yıllık hasretini sonlandırdı ve Süper Lig’e yükselmeye hak kazandı. Böylece Süper Lig’de geride bıraktığımız sezonda 6 olan İstanbul takımı sayısı, Ümraniye ve İstanbul’un Süper Lig’e yükselmesiyle 8’e çıkmış oldu.

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon İstanbul takımları Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Kasımpaşa mücadele etti.

TFF 1. Lig’de normal sezonu ikinci tamamlayarak doğrudan Süper Lig’e yükselen Bereket Sigorta Ümraniyespor, Süper Lig’deki 7’nci İstanbul takımı oldu. Play-off’ta mücadele eden İstanbulspor’un da eklenmesiyle Süper Lig’deki İstanbul takımlarının sayısı 8’e yükseldi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu