Su petrolden daha değerlidir!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca beraberindeki heyet ile birlikte Hatay’da bir dizi incelemelerde bulundu. DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca’ya, Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Akif Balta ve Bülent Selek ile ilgili daire başkanları ve Adana Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe eşlik etti. Genel Müdür Akca, AK Parti Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Hüseyin Yayman ve beraberlerindeki heyetle birlikte ilk olarak 9 bin 271 metre kret uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kretine sahip Reyhanlı Barajı şantiyesinde istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Ardından heyetle birlikte, tamamlandığında yılda 239 hm3 suyu Reyhanlı Barajı’na derive edecek olan toplam 3 Bin 402 m uzunluğundaki T1 ve T2 Tünellerinde incelemelerde bulunduktan sonra Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı) şantiyesini ziyaret edip, istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Genel Müdürü Akca ve beraberindeki heyet daha sonra Hatay İçmesuyu İsale Hattı İkmali Tamamlama işi şantiyesinde istişarelerde bulundu. Genel Müdür Akca, Hatay Arıtma Tesisinden alınacak olan arıtılmış suyun 31 Ağustos 2022 tarihi itibariyle Samandağ İlçesine verileceği müjdesini verdi. DSİ heyeti son olarak Hatay İskenderun Aşkarbeyli Feyezan Kanalı’nda incelemelerde bulunarak bölgeden ayrıldı.

YAYMAN: SAMANDAĞ’A İÇME SUYUNU DA BİZ GETİRİYORUZ!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, DSİ heyetiyle önemli istişarelerde bulunduklarını ifade etti. Suyun petrolden daha değerli olduğuna vurgu yapan Yayman, “DSİ Genel Müdürü Sn. Lütfi Akca ve beraberindeki değerli birlikte 9 bin 271 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun kretine sahip Reyhanlı Barajı şantiyesinde istişare toplantısı yaptık. Kırıkhan şantiyesinde Karasu kanalıyla ilgili geniş bilgi aldık. Samandağ’ın içme suyunu da AK Parti getiriyor! 21. yüzyılda Samandağ’ı susuz Bırakan çarpık bir yerel yönetim anlayışına karşı Cumhurbaşkanımızın DSİ’ye talimatıyla 31 Ağustos 2022’de içme suyunu veriyoruz. Hatay İçmesuyu İsale Hattı İkmali Tamamlama İşi şantiyesinde istişarelerde bulunarak Hatay Arıtma Tesisinden alınacak olan arıtılmış suyun 31 Ağustos 2022 tarihi itibariyle Samandağ ilçemize verileceği müjdesini paylaştık. Hayırlı olsun. Genel müdürümüz, Haziran 2023 tarihinde Karasu kanalında suyun akacağı müjdesini verdi Su petrolden daha değerlidir” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu