Sezon Öncesi Karasu İçin Denetimler Artmalı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Zeytinyağı fabrikalarının üretim sonrası atık olarak bıraktığı karasu bölgemizde zeytin sezonu öncesi yine gündemde.Geçtiğimiz sezon yetkililer tarafından yapılan denetimler neticesinde en büyük çevre sorunlarından biri olan karasu konusunda tedbirlerin alındığı bölgemizde bu sezonda denetimlerin erkenden başlatılması bekleniyor.Bilindiği gibi toplanan Zeytinler Sıkım için Gönderildiği fabrikaların bazılarında Üç faz esasına göre sıkıldığı için Zeytin Karasu üretmektedir. Evsel atıklardan 400 kat daha tehlikeli olan zeytin karasuyu bölgemizde yine tehlike saçmaya başladı. Evsel atıklardan 400 kat daha tehlikeli olan zeytin karasuyu bölgemizde yine tehlike saçmaması adına sezon öncesi denetimler hız kazanmalı. Fabrikalarda zeytinyağı üretimi sonrasında oluşan siyah renkli, içerisinde fenol ve benzeri toksik kimyasalların bulunduğu karasu tehlikesi için dinlendirme havuzları ve arıtma sistemi yapılması gerekirken fabrikalar bunu yapmaktan kaçınmaktadırlar. Yetkililerin bu konuda bir an evvel gerekli denetimleri yaparak büyük tehlike arz eden zeytin karasu konusunda gerekli müdahaleleri yapmaları gerekmektedir.

Zeytin sezonunda tehlike arz eden Zeytin karasuyu üç faz esasına göre çalışan bazı Sıkımcılar tarafından çevreye deşarj edilmektedir. Her yıl Karaçay Nehri, Asi, Yarseli Barajı gibi yerlere Zeytin Karasuyu bırakıldığından barajdaki, Nehirdeki Hatta Denize kadar ulaştığından Denizdeki Balıkların ölümüne neden olmaktadır. Ayriyeten Alıcı ortama bırakılan Zeytin Karasu çevreyi ve insanlığı ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Bazı bölgelerde çekilen resimler Zeytin karasuyu çevreyi ne kadar kirlettiğini göstermektedir. Yıllardır Zeytin Karasu’yu alıcı ortama bırakılarak deşarj etmektedirler. Çağımız doğrultusunda böylesi sorunların yaşanıyor olması çevreye ve insanlığa ne kadar zarar verdiğinin kanıtıdır.
Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi bir yaşam alanı bırakabilmemiz ve Daha iyi bir yaşam için Zeytin Karasu’yuna “DUR “demenin zamanı gelmiştir.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu