Sesimizi Duyun Nefes Alamıyoruz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 ve 20 Şubat 2023 Hatay Defne merkezli 6.4 depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da insanlar 1 yıldan fazladır önüne geçilemeyen sorunlardan dolayı isyan etme noktasına geldi.
Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Zenginler Mahallesi Kurtuluş Caddesi tarihi Antakya dar sokaklarının enkazında temizlik çalışması yapılmaması patlayan lögarlardan çıkan lağımlı suyun sokaklarda aylardır akması vatandaşı nefes aldıramaz noktaya getirdi. Özellikle Katolik Kilisesi civarı ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu civarında enkazların halen durması, lağım sularının sokaklarda akması ve tehlike arz eden binaların yıkılarak temizlenmemesi vatandaşı endişelendiriyor.
Mahalle sakinleri konuyla alakalı sitem ederek; “14 aydır buralara yetkili olarak gelen giden yok. Terkedilmişiz. Lağım sularının kokusundan nefes alamıyoruz. Sokalar enkaz dolu bir türlü temizlenmiyor. Acil yıkılması gereken onlarca yapı var ve hepsi tehlike arz ediyor. Canımız burnumuzda geçmek zorunda kalıyoruz bazı yerlerden. Yaz ayının gelmesi ile birlikte buralarda sorunlar çok daha fazla büyüyecek. Yetkiler lütfen duyarlı davransınlar. Nefes alamıyoruz.”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu