Şehit Astsubay Ferhat Gedik hatıra ormanı oluşturuldu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile düzenlenen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik Hatıra Ormanı fidan dikim töreni yapıldı.

3 KATI AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTURULDU

İskenderun’a bağlı Denizciler Mahallesi mevkiinde geçtiğimiz sene orman yangınları sebebiyle tahrip olan alanda aziz Şehidimiz Astsubay Ferhat Gedik’in adının ölümsüzleştirileceği Hatıra Ormanı fidan dikim töreni Hatay Orman Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdür Yardımcısı İlkay Günay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Müdür Yardımcısı Günay konuşmasında, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü olarak ağaçlandırma çalışmalarında bu yıl 2000 hektarı ağaçlandırarak yeşil vatanıı arttırmayı planladıklarını söyledi. Günay ayrıca, istatistiklere göre Hatay genelinde, doğal afetlerle yok olan ve bakım amaçlı kesilen ağaçların 3 katı ağaç toprakla buluşturulduğunu belirtti.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE SÜRÜYOR

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise yaptığı konuşmada, “Bugün cennet vatanımız uğruna toprağa düşmüş şehitlerimizi ve aziz şehidimiz Ferhat Gedik’i anmak üzere ve yine yeşil vatanımızı büyütmek üzere fidanlarımızı toprakla buluşturmak için bir araya geldik. Yaralarımızı hızlıca sarmak ve kaybettiğimiz orman varlığının çok daha büyüğüne erişmek için İlimiz başta olmak üzere tüm ülkemizde ağaçlandırma çalışmalarının büyük bir titizlikle ve hızla devam ettiğini buradan mutlulukla ifade etmek istiyorum” dedi.

“EN GÜZEL CEVABI AĞAÇ DİKEREK VERDİK”

Vali Doğan, “Bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Hem fidan dikeceğiz hem de şehidimiz Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’i yad edeceğiz. Malum burada olan hazirun, burada ki orman yangınını, yangından sonra kamuoyunda konuşulanları çok iyi hatırlar. Kimileri ormanı yaktılar villa yapacak, kimileri burada kendilerine yer açıyor dediler, kimileri biz ağaçlar, orman yanmasın telaşında çırpınırken farklı spekülasyonlar yaptılar. Fakat bugün görüyoruz ki yanan bütün alanların, orman teşkilatımız tarafından bakımları yapıldı ve biraz önceki ifade edilen rakama göre de yanan ormanın 3 katı kadar fidan toprakla buluşturuldu. Biz toprağı ormanla, ağaçla, fidanla buluşturduk yetti mi, yetmedi ilaveten Hatay’da ki orman varlığımızı korumak, büyütmek amacıyla Hatay’a bir Orman Bölge Müdürlüğü kurduk. Bir teşkilat kurduk ve bu teşkilat sayesinde inşallah Hatay’da ki ormanlarımıza, fidanlarımıza daha iyi bakılacak, korunacak. Bu Hatay için çok ciddi bir yatırım, katkı olacaktır diye düşünüyorum. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Sayın Milletvekillerimize burada göstermiş oldukları gayretten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bugün nevruz, ilkbaharın habercisi her ne kadar havalar biraz soğuk gitmiş olsa da 21 Mart ile birlikte artık doğa da uyanmaya başlıyor, inşallah verimli bir sezon olur. Çok güzel yağış aldık, barajlarımız doldu, umarım hasat sezonumuzda çok bereketli, huzurlu olur diye düşünüyorum. Şehidimiz adına bir orman bölgesi ilan ettik, orman teşkilatımız hazırlığını yaptı. Şehidimizin isminde tüm şehitlerimizi yad etmeye çalışıyoruz. Kiminin ismini okullarımıza veriyoruz, kiminin ismini farklı alanlara vererek onların isimlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Şehitlerimiz ölmedi, biz biliyoruz onlar yaşıyorlar, kalbimizde yaşıyorlar. Onların ailelerini de, biz devlet ve millet olarak her zaman başımızın tacı yapıyor, yanlarında olmaya çalışıyoruz” dedi.

“TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in kardeşi Arif Gedik, “Öncelikle böyle bir çalışmadan dolayı çok duygulandık, gurur duyduk. Abim bir kahramandı, vatanı ve milleti için canını verdi. Abimin isminin verileceği bu hatıra ormanıyla ilgili çalışma yapan Sayın Valimiz, sayın Milletvekilimiz, sayın Kaymakamımız, sayın Belediye Başkanımız ve desteklerini veren, çalışmalara emek veren herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tören, şehit Ferhat Gedik ve kendisiyle beraber hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Eren Bülbül’ün hayatlarının konu alındığı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin orijinal afişinin Vali Doğan tarafından şehidimizin annesi Hatice Gedik’e hediye edilmesinin akabinde Vali Doğan, şehidimizin ailesi ve katılımcılar tarafından fidan dikiminin gerçekleştirilmesiyle son buldu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu