Şalgam Deyip Geçmeyin! Faydası Saymakla Bitmiyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Tarihi uzun çarşının bir çok noktasında bulabileceğiniz şalgam saymakla bitmeyen faydaları ile adeta bir şifa deposu..Tepsi kebabının yanında ve ya Antakya simidi ile birlikte veyahutta tek başına tüketilen şalgam  gerek suyu gerekse de içerisinde bulunan havucu ve adını aldığı şalgam sebzesi ile bir çok derde deva oluyor. Hele ki bu enfes lezzeti bir de işinin ehlinin elinden tadıyorsanız işte o zaman gelsin şalgamlar diyorsunuz. İşte öyle bir isim Mehmet Usta.. Tabi ki Şalgamcı Mehmet Usta..

Yaklaşık 34 yıldır tarihi uzun çarşıda yaptığı leziz mi leziz şalgam lezzeti ile herkes tarafından bilinen ve ünvanını yaptığı lezzetten alan yöresel bir lezzet ustası Şalgamcı Mehmet Usta…

Haftanın 6 günü uzun çarşı Hüsnü Melek Pasajında en büyük destekçisi ve yardımcısı eşi Songül hanım ile birlikte müşterilerini ağırlayan Mehmet Özyurt yıllara meydan okuyan şalgam arabasının yanında karşıladı bizi..

Her derde deva bir lezzet bu şalgam diyerek sözlerine başlayan Mehmet Usta bir yandan bizlere bilgiler aktarırken diğer yandan da masalarda bekleyen müşterilerinin şalgam siparişlerini hazırlıyordu.Tarihi uzun çarşının Şalgamcı Mehmet Ustası yaptığı açıklamasında:” Başarımın sırrı en kaliyeli malzemeleri kullanmamdan gelmektedir.34 yıl önce nasılsa bugün de aynı.Malzemenin en kalitelisini alır müşterilerime onlardan en leziz şalgamı hazırlarım. Ana maddelerimiz mor havuç, şalgam turpu, acı süs biberi, su ve tuzdur.1,5 ay süren bir mayalanma dönemi sonrasında elde ettiğimiz lezzetimiz şükürler olsun ki ilk günden bugüne herkesten tam not almaktadır.Sadece uzun çarşı esnafımızdan değil şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerden de gelenler olur yanıma ve hatta yurtdışında yaşayan hemşehrilerimiz izine her geldiklerinde uğrarlar mütevazi işyerimize. Şalgamı özel bardağımızda sunduğumuz gibi talepler doğrultusunda kiloluk şişelerde de veriyoruz.Şalgamın faydalarından biraz bahsedecek olursak; içerisinde bulunan A-E-C vitaminleri ile birlikte yüksek oranda potasyum, demir ve kalsiyum ile kemik gelişimine katkı sağlar diş çürümesini önler, antioksidan özelliği ile sindirim sistemini güçlendiriyor, Akciğer sağlığınıza fayda sağlıyor, vücuttan toksinleri atıyor.Stresi azaltarak sakinleştirir.Havuç göz sağlığına fayda sağlıyor. Daha bir çok faydası var bunları da dinlemek isteyenler olursa buyursunlar işyerimize.. İlk günkü heyecan ile müşterilerime en leziz şalgamı sunmak adına var gücümle çalıştım bugünlere geldim.Şalgamcı Mehmet Usta adını boşuna vermediler bana..Sağlığım el verdikçe de bu lezzeti en iyi biçimde sunmaya devam edeceğim.Tercihleri ile bizleri sektörde marka haline getiren tüm uzun çarşı esnafına ve müşterilerimize teşekkür ediyoruz.”dedi.

Uzun çarşı Hüsnü Melek Pasajında müşterileri için oturma alanları bulunan işletme uygun fiyatlarının yanında aynı zamanda Uzun Çarşı esnafına ve onların müşterilerine de hızlı bir biçimde servis yapıyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu