ŞAİRLER VE OZANLAR OLGUNLAR MAHALLESİ’NDE BULUŞUYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kısa adı OLGUNDER olan Olgunlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 1’inci Kültür ve Sanat Şenliği 4 Eylül 2022 Pazar günü Yayladağı İlçesi’ne bağlı Olgunlar Mahallesi’nde saat 11.00’da gerçekleştirilecek.

Yayladağı İlçesi’ne bağlı Olgunlar Mahallesi’nde 2014 yılından bu yana eğitim, kültür, turizm ve sanat dalları ile Sivil Toplum Kuruluşları alanında faaliyet gösteren Olgunlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (OLGUNDER) tarafından 4 Eylül’de Kültür ve Sanat etkinliği gerçekleştirilecek. Olgunlar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe bölgede bulunan şair ve ozanların yanı sıra ülkenin dört bir yanından 50’ye yakın şair ve ozanların katılması bekleniliyor.

Yapılacak olan etkinlik hakkında kısa bir açıklama yapan Olgunlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necip Demir, “Olgunlar Mahallesi Yayladağı İlçesi’ne bağlı en eski köylerden bir tanesidir. Eski adı ‘Kırpüçük’ olarak bilinen bu köy milli mücadelenin en güneyi olan Yayladağı’nda, son kongrenin Olgunlar Köyü camisinde yapılmasından dolayı tarihi anlamda büyük önem taşımaktadır. Bu bilgiyi Yayladağı Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yalçın, önemli tarihçiler ve araştırmacı yazarlar resmi olarak ortaya çıkartmışlardır. Olgunlar Köyü’nün eski tarihi bu kadar önem taşır iken şimdiki tarihinin de kültürel anlamda önem taşıması adına ülkenin dört bir yanından 50’nin üzerinde şair ve ozanları bu etkinlikte toplayarak Yayladağı köyleri içerisinde bir ilki başlatmayı hedefliyoruz. Yapılacak olan Kültür ve Sanat Şenliği etkinliklerinde köyde yapılan organik tuzlu yoğurt, salça, bal gibi ürünlerin satışı yapılacağını ve köy halkının gelirine katkı sağlamak istiyoruz. Tüm halkımızı yapılacak bu etkinliğe davet ediyorum.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu