SAĞLIK-SEN HATAY DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Mustafa Tekgüzel öncülüğünde 6 Şubat deprem felaketinin 1. yıldönümünde mevlit programı düzenlendi.

Mevlit programına Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, Sağlık-Sen üyesi çok sayıda sağlıkçı katılım gösterdi. Programda konuşma yapan Tekgüzel ;”Kutsal mesleğimizin erdemli temsilcileri, davamıza gönül vermiş kıymetli üyelerimiz. Programımıza göstermiş olduğunuz, sıcak ilgi ve katılımdan dolayı şahsım ve Yönetim Kurulum adına teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün, 6 Şubat Asrın Felaketi olarak nitelendirilen afetin 1. yıldönümünde bir araya gelmemizin anlamı büyük. Bu acı dolu olayın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen, halen yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, bu özel gün vesilesiyle bir Mevlid-i Şerif okutarak, hayatını kaybedenleri anmak ve ruhlarını yâd etmek istiyoruz. Vatanımız için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve Gazze’de hayatını kaybeden masum insanları da unutmuyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Gazze halkının acısını yüreğimizde yaşıyor özgür bir Filistin davası için vefat eden tüm Gazze’deki kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. 6 Şubat Asrın Felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı, mesai arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Dualarımızla onları her zaman kalbimizde yaşatacağız. Mevlid-i Şerif, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatını anlatan ve onun şefaatine nail olmayı uman bir ibadet şeklidir. Bu vesileyle, hayatını kaybedenlere rahmet dileyip, geride kalanlara güç vermek istiyoruz.

ONLARIN ANISINA DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Bu acı olay, bizlere hayatın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Her anımızı, sevdiklerimizle geçirmenin önemini vurgulamaktadır. Aynı zamanda, depremlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmanın gerekliliğini bir kez daha göstermektedir. Depremlere karşı önlem almak, güvenli yapılar inşa etmek ve toplumu bilinçlendirmek için çaba harcamamız gerektiğinin farkındayız.

Bizler öncelikle şehrimizin ayağa kalkması ve yeniden eski günlerine dönmesi için var gücümüzle çalışarak hiçbir bahanenin arkasına saklanmayarak hep sahada olacağız. Bu memleketin küllerinden yeniden doğuşunu onların hatıralarını yaşatarak izleyeceğiz. Onların hatıralarını yaşatabilmek adına yapılacak en iyi şeyin daha çok çalışmak olduğunu biliyoruz. Vefat edenler hakkında kısa bir bilgi vermek gerekir ise hemen hemen tamamı bizlerin yakın çalışma arkadaşı idi. Onlar hayatta olsaydılar bizlerden en büyük beklentileri bizlerin daha çok çalışması ve sizler için emek vermemiz olacaktı.

DEPREM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLEYAD EDİYORUM

Bizler güçlü bir sivil toplum örgütü olarak; 2023’ten 2071’e ve dahi daha uzun menzillere hedef belirleyen rahat, yaşanabilir ve huzurlu bir ülke için gece gündüz demeden çalışan, laf değil icraat yapan, durmak yok yola devam şiarı ile yerli ve milli siyaset yapan anlayışla birlikte yol yürümekten onurluyuz. Bizler Sağlık-Sen olarak Türkiye yüzyılı şehirleri arasına Hatay büyükşehir belediyesinin dâhil edilmesi, Hatay’ımızın eser siyaseti ile tanışması ve yeniden ayağa kalkması için güçlü bir sivil toplum örgütü olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve kararlıyız. Hatay güzel Hatay evimiz, yuvamız, doğup büyüdüğümüz şehir birlikte huzur içinde barış içinde kardeşçe yaşadığımız garip yaralı Hatay, giden canlarımız geri gelmeyecek belki ama Hatay yeniden ayağa kalkacak buna olan inancımız tam, kısa sürede tamamlanan TOKİ konutları ve en önemlisi Heah, Defne ve İskenderun Devlet hastaneleri güzel günlerin habercisi refah bir şehrin imarı için atılan ilk adımlar bizlerin umutlarını yeşerten güzel eserler hepsi ilimize hayırlı olsun. Gerek küresel salgında gerekse de savaşta ve barışta sahada emniyet güçlerimizle birlikte hep ön safta yer alarak hizmet eden sağlık çalışanlarının ücret artışı dışında da çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadelemiz devam edecek olup son olarak afet döneminde bizlere yardım eli uzatan, kurtarma çalışmalarına emek veren tüm ekiplere ve gönüllülere teşekkür etmek istiyorum. 6 Şubat Asrın Felaketi depreminin 1. yıldönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, dualarımızla onları yâd ediyoruz. Tüm katılımcılara şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tekgüzel’in konuşmasının ardından deprem şehitlerinin ruhuna mevlit okutuldu. Başkan Tekgüzel tüm misafirleri kapıda uğurladı. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu