Ressam Kocaispir İstanbul’da Kişisel Sergi Açtı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Özelde Hatay’ın genelde Ülkemizin başarılı ressamları arasında yer alan Ressam Selmani Baki Kocaispir ,Antakya’da hazırlığını yaptığı serginin eserlerinin 6 Şubat tarihinde enkaz altında kalması sonrasında yoğun çalışma temposu ile hazırlandığı “Yeniden Başlamak” adlı kişisel sergisini İstanbul’da açtı. Şişli Belediye Başkanlığı Fuaye Alanında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin,Protokol üyeleri,Türkiye’nin dört bir yanından ressamlar ve sanatseverlerin katılımı ile muhteşem bir açılış programı ile sanatseverlerin ziyaretine açılan “Yeniden Başlamak” adlı sergi 16 Haziran tarihine kadar gezilebilecek.

Açılış programına katılan konuklarına eşlik ederek tüm eserleri hakkında bilgilendirmeler yapan usta ressam Selmani Baki Kocaispir’in tabloları herkesten tam not alması  ilk günden başarılı bir sergi olduğunu gözler önüne serdi.

 

Ressam Kocaispir, sanat çalışmalarını depreme kadar Antakya’da yürütmekteydi. Antakya Belediyesi’nin sanat galerilerinde sanat danışmanlığı yapmış, birçok sergiler düzenlemiş ve sergi küratörlüklerini üstlenmiştir. Dahası birçok sanat ödülleri bulunmakla beraber çok sayıda kişisel sergiler açmış, ulusal ve uluslararası karma sergilerde yer almış ve birçok müzelerde ve özel koleksiyoncularda eserleri bulunmaktadır.

Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat tarihine kadar Antakya’da yeni bir kişisel sergi hazırlığı içerisinde olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ressam Selmani Baki Kocaispir yaptığı açıklamasında:”Deprem nedeniyle bütün çalışmaları enkaz altında kalan bir ressam olarak yeni yaptığım eserlerden oluşan sergime “Yeniden Başlamak” adını verdim. Eserlerimde zeytin ağacı, kedi ve donuk ifade biçimleriyle portrelerin hayvanlarla olan ilişkisini psikolojik anlamda irdeleyerek ,Özellikle depremde enkaz altında kalmış kurtarılmasında arka plana atılmış birçok canlının donuk yüzlerini ve trajik bir mutluluklarını tasvir ettim.Serginin ilk gününden eserlerimin yoğun ilgi görmesi beni fazlası ile mutlu ettiği gibi yeni eserler yapma anlamında da motive etmiştir.Katılımları ile beni onurlandıran Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e,Ressam dostlarıma ve sanat severlere çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu