Ressam Gündoğan’ın Eserleri İle Mersin Fuarında

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mersin’de  gerçekleşen ve  Asrın felaketi  6 Şubat depreminde evleri , işyerleri yıkılan Hatay esnaflarını ve sanatçılarını ağırlayan fuarda yer alan Hatay’lı Resam Kemal Gündoğan eserleri ile ilgi odağı oldu.

Mersin Valiliği,Mersin Yenişehir Belediyesi,Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Hatay Bakkallar Ve Manavlar Odası işbirliği ile Yenişehir Belediyesi etkinlik alanında gerçekleşen fuarda Hatay esnaflarını ve sanatçıları 11 Haziran tarihine kadar yöresel lezzetlerimiz ile eserlerini sergileyecekler.

Hatay’ın birbirinden değerli esnaf ve sanatçılarının   Deprem psikolojisinden bir nebze de olsa uzaklaşmaları için düzenlenen fuarda yer almaktan son derece onur duyduğunu ifade eden Resam Kemal Gündoğan açıklamasında:” Deprem sonrasında ilk defa böyle bir etkinlikte yer alıyorum. İnanın ki böylesi ortamları çok özlemişiz. Hepimize derin yaralar açan 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , Hastalarımıza şifalar diliyorum.

İlk gününden itibaren Hatay ürünlerinin yoğun ilgi gördüğü fuar amacına ulaşacağının sinyallerini ilk günden vermiştir.Depremden kurtarabildiğim tablolarım ile yer aldığım standıma yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerin olması ve aynı zamanda 4 aydır görmediğim kıymetli sanatçılarımızın gerçekleştirdiği ziyaretler beni son derece mutlu etmiştir.Bizler 11 Haziran tarihine kadar buradayız ve herkesi Hatay esnaflarının yöresel ürünleri ile  sanatçılarımızın el emeği göz nuru eserlerini görmeye davet ediyorum.

Ayrıca bizlere böylesine bir fuar imkanı sunan Mersin Valiliği,Mersin Yenişehir Belediyesi,Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Antakya Esnaf , Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Hatay Bakkallar Ve Manavlar Odasına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu