PUSULA AKADEMİ KOLEJİNDEN COŞKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bölgemizin en başarılı eğitim kurumlarından olan Özel Pusula Akademi Koleji, 12. Sınıf öğrencilerini ihtişamlı bir törenle mezun etti. Tören öğrenciler, aileler, öğretmenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Velilerin yoğun ilgisi ile karşılanan öğrencilerin muhteşem podyum yürüyüşü, öğrencilerin yerlerini almasının ardından saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Pusula Akademi Koleji Okul Müdürü Fikret Yolcu gerçekleştirdi. Okul müdürü eğitim hayatı boyunca uyum ve gayretlerinden dolayı öğrencilere, onları en iyi şekilde yetiştiren öğretmen ve velilerine de teşekkürlerini iletti. Sayın Yolcu “Aldığımız emaneti çok daha donanımlı bir şekilde siz kıymetli velilerimize teslim etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Okul müdürünün açılış konuşması ardından ‘’Türk Bayrağı’’ ve ‘’Okul Flaması Devir Teslim Töreni ‘’ gerçekleşti.

Okul 1,2 ve 3. sü olan öğrenciler onları yetiştiren aileleri ile birlikte sahneye davet edildi. 3. ve 2. olan öğrencilere plaketleri okul müdürü ve okul müdür yardımcısı tarafından teslim edildi. Pusula Akademi Koleji okul birincisi ise Yusuf Temizkan oldu. Törenin en özel anlarından bir tanesi de Pusula Akademi Koleji’nin yıllardır gerçekleştirdiği mezuniyet kütüğüne okul birincisinin brövesini çakma seremonisiydi. Yusuf Temizkan Pusula Akademi Koleji Mezuniyet Kütüğüne brövesini çaktı. Ardından konuşmasını yaptı. Konuşmasında kendisinin başarılı bir şekilde yetişmesini sağlayan Pusula Akademi Kolejine ve onu yetiştiren herkese teşekkür etti.

Bölgemizin en başarılı eğitim kurumu olan Pusula Akademi Kolejinin başarılı kurucusu Sevar Şahutoğlu, yıllardır her birini kendi öz evladı olarak gördüğü ve benimsediği öğrencilerini mezun etmenin haklı heyecanını ve gururunu yaşadığını aktardığı konuşmasında öğrencilerine, öğrencilerin ailelerine ve öğretmenlerine ayrı ayrı yer verdi.

Şahutoğlu’nun konuşmasında vurguladığı bir diğer konu ise :  “Velisi, öğrencisi, öğretmeni, eğitim çalışanı ve yöneticisi ile birlikte Pusula Akademi Ailesi olarak bizler; Güçlü Yarınlar için Sarsılmaz bir inanç! Yüksek bir Motivasyon! ve Mutlak bir Kararlılıkla! çalışıyoruz. Eğitimde Öncü Kurum olma amacı ile ‘Yeterince Emek Verirsen Her Çocuk Başarır’ felsefesi ve bu felsefeye inanan çok kıymetli öğretmen kardeşlerimle kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz.

Pusula Akademi Eğitim Kurumları, Ezber Bozan ve Birçok Eğitim Kurumuna ilham kaynağı olan bir noktaya gelmiştir. Bunu, şu an mezuniyetlerini kutladığımız öğrencilerimizle birlikte; kıymetli mezunlarımızın ulaştıkları donanıma, elde ettikleri yüksek ve kitlesel başarılarla borçluyuz.”dedi.

Şahutoğlu konuşmasını öğrencilere ithafen söylediği: “Hayallerinizi bizlerle birlikte kurdunuz. Bizler bu tertemiz hayallere birinci dereceden şahidiz. Bu şahitliğimizden ötürü rahatlıkla söyleyebilirim ki Sizler çok özel şeylere layıksınız. Ve bunların hepsini gerçeğe dökecek kadar yetenekli ve güçlü bir ruha sahipsiniz. Yeter ki mayanıza ve köklerinize güveniniz. Sizlere daima doğru yolu gösterecek olan PUSULA’NIZ her daim yanınızda olacaktır. Kafanızın karışmaya yaklaştığını hissettiğiniz her anda lütfen bu güveni ve desteği yanınızda hissedin. Ve her daim tam da olmamız gereken yerde tam yanınızda olduğumuzu bilin!” sözleri ile tamamladı.

Pusula Akademi Koleji Kurucusu Sevar Şahutoğlunun konuşmasının ardından 2021 mezunlarını kendi öz çocukları gibi yetiştiren öğretmenlerini sahneye davet etti. Öğretmenlerin sahneye çıkarken 2021 mezunları öğretmenlerini ayakta uzun uzun alkışladı. Öğrencilerin ayakta alkışlaması törende duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Öğrencilere diplomaları alkışlar eşliğinde teslim edildi. ”Diploma Teslim Töreni” tamlamadıktan sonra, öğrenciler sahnede mezuniyet keplerini coşku ile attılar.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu