Özdemir:Kamu da çalışan Yedi Yüz Bin kamu  işçisine yapılan %45 zammı yeterli olmasa da iyi bir kazanım olarak görüyoruz.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hürriyet Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Mihrican ÖZDEMİR seçim öncesi kamu işçilerine yapılan %45 zam sonrası memurların ve sağlık çalışanlarının da aynı şekilde zam alması gerektiğini ifade ederek bu zorlu ekonomik koşullar altında ve gelirleri yoksulluk sınırının da altında kalan memurların beklentilerine ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.

Değerli  Sağlık Çalışanları;

Kamu da çalışan Yedi Yüz Bin kamu  işçisine yapılan %45 zammı yeterli olmasa da iyi bir kazanım olarak görüyoruz. Hürriyet Sağlık-Sen olarak her alanda omuz omuza, yan yana çalıştığımız işçi arkadaşlarımızın haklı  mücadelesinde her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Buradan hükümete sesleniyoruz

Beş Milyonu aşkın memurun yaşanan ekonomik şartlar nedeniyle kiralarının bir maaş seviyesinde ve hatta daha yüksek olduğu bir dönemden geçerken açlık sınırı seviyesinde maaşlara mahkûm edilmesi çalışma barışını bozacağı gibi aldıkları eğitimin, risklerin ve sorumluluğun karşılığı günümüz koşullarında barınma, beslenme, eğitim ve ulaşım giderlerini karşılamaktan dahi uzak gelirler ile Devletimizin omurgasını teşkil eden kamu memurlarının temsil ettikleri kadrolara yaraşır seviyede maaşları hak ettiklerini düşünmekteyiz.

Pandemide tüm kamu çalışanlarının izinli olduğu  zamanlarda canları pahasına  hizmet veren, depremde, yangında ve selde ülkenin her bir tarafına gözü kapalı koşan ve hiç bir zaman hak ettiği değeri göremeyen sağlık çalışanları bu hükümet tarafından görmezden gelinmiştir.
Avrupa ülkelerinde aynı eğitimi almış ve daha az çalışma saatleri ve çok daha insani koşullarda hizmet veren bir hemşire ortalama 3600 Euro aylık maaş almakta ve bu tutar yaklaşık olarak 77.000 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.

Kamu çalışanlarının gelirleri ve sosyal haklarının görüşüldüğü toplu sözleşme masalarında söz sahibi olan yetkili ama  etkisiz sendikalar   meydanlara inmek yerine makam peşinde koşmakta ve kişisel ikballeri uğruna memurun açlık seviyesinde maaş almasına göz yummaktadırlar.

Bizler Hürriyet Sağlık-Sen olarak artık bu gidişe DUR deme zamanı geldiğini düşünüyoruz. Hükümetin samimiyetle ve seçimden önce tüm memurlarla beraber sağlık çalışanlarına yoksulluk sınırının üstünde ve sağladıkları katma değer oranında maaş vermeye davet ediyoruz.

108 lira çocuk yardımı, 40 lira giyim yardımı gibi günümüz koşullarında komik denilecek rakamlarla oyalanmak istemiyoruz. Teşvik ve ek ödeme gibi bölük pörçük ve yetersiz gelir kalemleriyle kalabalıklaştırılmış değil, tamamı emekliliğe yansıyacak tek kalem maaş talebimizi de yineliyoruz.

Bizlere Temmuz ayında zam sözü verilmesi artık inandırıcı gelmiyor. Tıpkı kamu işçilerinde olduğu gibi memurlara da seçim önü zam verilmelidir. Çünkü bugüne kadar seçim gelmeden çalışanları düşünen bir iktidar görmedik. Seçimden önce zam istiyoruz. Memur seçim meydanlarında eylem yapmak zorunda bırakılmasın.  Son söz olarak;

Biz sağlık çalışanları siyasi taraf değiliz, biz sadece çocuklarının geleceğini düşünen sağlık çalışanlarının tarafındayız.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu