ÖNTÜRK: ‘HATAY’IN AK PARTİ’YE İHTİYACI VAR!’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ak Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’da bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışırken öte yandan da seçim çalışmalarını yürütüyor.

Öntürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Ak Partililerin gözünün kulağının, Hatay’da olduğunu, şehri yeniden imar etmek için duyduklarını heyecanı anlattı.

ÖNTÜRK, GENÇLERE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRDI

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk, 14 Mayıs seçimine doğru saha çalışmalarına devam ediyor. AK Parti ilçe teşkilatlarıyla kuruluşundan bugüne emek veren parti mensupları ile buluşan Başkan Öntürk gittiği her yerde partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılanıyor. On beş ilçede kuruluşundan bugüne partiye emek verenlerle bir araya gelen Başkan Öntürk, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak 14 Mayıs seçiminin önemine değiniyor.

‘TÜM YARALAR SARILACAK’

İl Başkanı Öntürk, devletin tüm gücüyle depremzedelerin yanında olduğunu vurguladığı konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Deprem herkeste yaralar açtı. Birinci derece akrabasını kaybetmeyen, ikinci, üçüncü derece akrabasını kaybetti. Allah böyle bir acıyı bir daha ülkemize, şehrimize insanlığa göstermesin. Zor bir süreç yaşadık, yaşıyoruz ama devletimiz deprem bölgesinde tüm gücüyle yaraları sarıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 3 defa bölgeye geldi. Her gün de arayarak, sizleri soruyor, hizmetlerimizi yakından takip ediyor. Eksikler var mı? Elbette var çünkü bir anlamda küçük bir kıyamet yaşadık, dünyada çok az görülmüş bir felaketti bu. Düşünün ilk müdahaleyi yapması gereken valimiz enkaz altında, AFAD müdürü enkaz altında. DSİ’yi arıyorum DSİ de çökmüş. Telefon sistemi çökmüş. Evet, aksaklıklar var ama milletimizle ele ele vererek, tüm yaraları saracağız. Allah böyle bir acıyı bir daha hiçbirimize göstermesin.”

‘AK PARTİ BU MİLLETİN GELECEĞİDİR’

2001 yılında iktidara gelen Ak Parti’nin çok büyük işler başardığını belirten Başkan Öntürk, bu enkazdan da ancak Ak Parti kadroları ile çıkılabileceğini vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Parti kadroları 2001 yılında enkaz halinde bir ülke devraldı. O kadrolar vesayetçi rejime rağmen, hiç tereddüt etmeden bu partinin kuruluşuna imza atan kadrolardı. Bu ülkenin bayrağı için, ezanı için, geleceği için bir an bile tereddüt etmediler. ‘Bizi kurtarırsa Recep Tayyip Erdoğan kurtarır’ dediler. Hamdolsun o günden, bugüne ülkemiz hem altyapı, hem üst yapı, hem de demokrasi ve hukuk anlamında büyük bir yol kat etti. Dünyaya karşı dik bir duruş gösteren Erdoğan’ın ekibi, bugüne kadar hiç el atılmayan savunma alanında da mağdurun, mazlumun yanında oldu. Bugün Mavi Akdeniz diye gösterilen yerde gemilerimiz nöbet bekliyor. Bunlar, hep 2001’de temelleri atılan bir inanç sayesinde, sizler sayesinde oldu.”

TÜRKİYE’NİN İLERLEMESİ BAZILARINI RAHATSIZ ETTİ

 

Türkiye’nin ilerlemesinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini vurgulayan Başkan Öntürk, sözlerine şöyle devam etti; “Baktılar ülke yol aldı gidiyor. Buna ayar vermemiz lazım dediler. Gezi Parkı olaylarını çıkarttılar, partiyi kapatmak için uğraştılar, 15 Temmuz darbe girişimini yaptırdılar, ekonomik krizler için her türlü baskıyı uyguladılar. Ama hamdolsun başarılı olamadılar. Bu ülke artık kendi savunmasını kuruyor, kendi enerjisini arıyor, kendi insanlarıyla güçlü devletlere meydan okuyor. Tabi ki sıkıntı çektik mi çektik, sorun yaşadık mı yaşadık. Ama ülkemizin bayrağını bir milim aşağı indirtmedik. Bu hükümete yapılanların çeyreği herhangi bir hükümete yapılsa darmadağın olurlardı, ülke de birbirine girerdi. Bugün terörle mücadelede yapılanlar görüyorsunuz. Ülke vesayetçi yapıdan temizlendikçe, kendi özgürlüğünü, kendi milli duruşunu gösterdikçe her alanda başarı geliyor. İnsansız hava araçlarını İHA ve SİHA’ları bizim çocuklarımız yapıyor. Doğalgazı kim arıyor? Bilişimde kim ilerleme sağlıyor? Bizim gençlerimiz yapıyor tüm başarılı işleri. Hepsi aslan gibi yurt dışında eğitim görmüş gelmiş, memleketinde hizmet ediyor. “

“YENİ REÇETE ARAMAYA GEREK YOK”

“Biz bu partiyi hiçbir zaman menfaat partisi olarak görmedik. Biz partimizi bir dava olarak gördük. Davamız da milletin geleceğidir. Bizlerin nasıl bu memleketi bize vatan yapan atalarımıza, dedelerimize borcumuz varsa çocuklarımıza da bir borcumuz var. Bu borcu da bayrağımızı ve devletimizi güçlü kılarak, ödeyeceğiz. Birilerinden emir alarak ne ülke yönetilir, ne de borç ödenir. İşte şu an yedili masa dediğimiz yapıya emirler bir yerden geliyor. Kemal Derviş’i, o dönemleri hatırlayın! Yeni ekonomistler, kurtarıcılar aramamıza gerek. Bizim reçetemiz belli. Bizim reçetemiz milletimizin bize verdiği yöndür. Biz o yöne gittik gitmeye devam edeceğiz.“

“AK PARTİ HER HİZMETİ 5 KAT 10 KAT İLERİYE GÖTÜRDÜ”

Deprem yıkımının ardından Hatay’ın zor günler geçirdiği belirten Başkan Öntürk “Hatay yeniden elbette ayağa kalkacak. Ama bunu ancak Ak Parti ile başarabilir. Çünkü AK Parti 2001’de aldığı enkazı bugünlere getirdi. Yollarıyla, hastaneleriyle, köprüleriyle, eğitim seviyesi ile aklınıza gelen her alanda büyük projeler geliştirdi, büyük işler yaptı. Mevcut her hizmeti 5 kat 10 kat ileriye taşıdı. Hem de bunları vesayetçi yapılara, yurt dışı bağlantılarının engellemelerine rağmen başardı. Hatırlayın, dünya bir pandemi yaşadı. En gelişmiş devletler bile rezil oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde bile cesetleri parklara defnettiler. Hastanelerde vatandaşlarından yüzbinlerce dolar para istediler. Biz ise bir kuruş para almadan herkese sahip çıktık. Hastanelere neden bu kadar para harcıyorsunuz diyenler ise mahcup oldular. Dünya’da birçok ülke aşı bulamadı. Hamdolsun biz aşımızı yaptık, kısa süre içerisinde aşısı olmayan ülkelere gönderdik” dedi. Konuşmasında gençlere de seslenen Başkan Öntürk şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımızın son dönemi. Allah ona uzun ömür versin. Görevi bitti ama davası bitecek mi hayır bitmeyecek, bitirtmeyeceğiz. Bu yapılara bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Gençler bunu özellikle size söylüyorum. Bu ülkeyi teslim etmeyeceksiniz. Ettiğiniz an ülkenin kilidini, götürüp teslim ederler. Biz bu coğrafyada tüm etnik yapıları, tüm dinlerimizle, tüm mezheplerimizle koruyup, yürüteceğiz.”

“TÜM AK PARTİLERE GÖREV DÜŞÜYOR…”

Tüm Ak Partililerin saha çalışmalarına katılmalarını isteyen Başkan Öntürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim mücadele eden ekiplere vefa borcumuz var. Görevde olan arkadaşlarımıza vefa borcumuz var. Bizim çalışmalarımız şahsa değil davayadır. Adaylarımız kendi programlarını yapacak. Teşkilatla beraber biz de, elimizi kolumuzu taşın altına koyarak çalışacağız. Teşkilatlarımızda gezemeyecek durumda olanlarımız var ise dua edecek; eşine, dostuna telefon açacak ve bu işin ehemmiyetini bildirecek. Gezecek olanlar da kapı kapı gezecek. Adaydan fazla çalışacaklar ki bu davaya bir katkı sağlasınlar. Unutmayın biz bunu Allah rızası için yapıyoruz.”

“HATAY TEKRAR AYAĞA KALKACAK”

Başkan Öntürk sözlerini, herkesi sandıklara sahip çıkmaya çağırarak sonlandırdı ve şöyle konuştu: “Seçim günü sandıklar açılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Çünkü bizim sandıkta seçim kaybettiğimiz gün oldu. 2014 seçimlerini sandıkta kaybettik. Sandığa sahip çıkamadık ve kaybettik. Bu seçim 550 bin vatandaşımız şehir dışına gitmiş. Bunun 70 bini nakil yaptırmış. Oyunu dışarıda kullanacak. O zaman sorumluluğumuz bir kat daha artıyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yükümüz ağır kolay bir iş değil. İnşallah bu şehri yeniden ayağa kaldırarak, daha modern, daha güzel bir hale getireceğiz. İstihdamı ile sanayisi ile alt yapısı ile Hatay tekrar ayağa kalkacak!”

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu