ONBİNLERCE ÜYEMİZ İLE BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’E YÜRÜDÜK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Eğitim-İş olarak, mesleğimizin onuruna saldırı niteliğindeki sözde meslek kanunun geri çekilmesi, öğretmene saygı, öğretmene yakışır kanun, eğitime bütçe, eğitim emekçilerine insan onuruna yakışır ücret talebiyle Ulus’taki ilk Meclis binasının önünden Anıtkabir’e yürüdük.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık on bin Eğitim-İş üyesi, Ulus’ta ilk Meclis binası önünde bir araya geldi.

“Dikkat dikkat öğretmen konuşuyor”, “Öğretmene saygı istiyoruz”, “Çapulcu değiliz öğretmeniz biz”, “Öğretmene parmak sallanmaz/uzmanlığım diplomam haksızlığa susamam”,  “Ayrışma değil dayanışma/öğretmeniz uzmanız ayrışmaya karşıyız”,  “Saraylarda değil alanlardayız”, “Başöğretmen Atatürk bu kanun nankörlük”, “Çocuklarımıza ülkemize geleceğimize sahip çıkıyoruz” sloganları eşliğinde kortej oluşturdu.

Genel Başkanımız Kadem Özbay ve MYK üyelerimizin öncülüğünde, coşkulu bir kitle olarak Anayasal hakkımız olan basın açıklaması ve yürüyüş yapma özgürlüğümüz emniyet güçleri tarafından engellenmek istendi. Genel Başkanımız Kadem Özbay, burada yaptığı konuşmada, “Kendi evimizin önünde bize çelik barikat kurdular, Milli Eğitim Bakanlığına, yani evimize gitmemize engel oldular. O gün size açın yolumuzu evimize gidelim dedik, bugün buradan diyoruz ki, açın yolumuzu Atamıza gidelim. Ne çelik barikat, ne polis engellemesi bize geri adım attıramaz. Açın yolumuzu, Atamıza gidelim” diye seslendi.

Hakkını arayan, mesleğine saygı isteyen, mesleki haklarını ve eğitim sistemini daha beter hale getirecek kanuna karşı haklı tepkisini göstermek isteyen ve Başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’e yürümek isteyen biz Eğitim-İş’lilerin direnişi üzerine polis yürüyüşe izin vermek zorunda kaldı.

Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Şube ve İl Temsilcilik Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile konfederasyonumuza bağlı sendikaların yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı yürüyüşe, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, ADD ve ÇYDD yönetim kurulu üyeleri destek verdi.

Anıtkabir’e ulaşılmasının ardından üyelerimize seslenen Genel Başkanımız Kadem Özbay, “Sendikamızın değerli üyeleri; Atamıza, Başöğretmenimize, bu kutlu, bu onurlu yürüyüşü gerçekleştiren tüm arkadaşlarımız, ayağınıza, yüreğinize sağlık. Atamıza bir saygı duruşu için buraya geldik. Öğretmene saygı, öğretmenlik mesleğine yakışır bir kanun için, eğitime bütçe, eğitim emekçilerine yakışır bir bütçe için, bu ülkedeki her bir çocuğumuzun bilimsel, kamusal eğitim hakkı için yaptığımız bu yürüyüş tarihe geçmiştir, tekrar ayağınıza, yüreğinize sağlık” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu