ÖDÜLLÜ ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI TAŞDELEN’E ZİYARET

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, 2022 yılının En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı seçilen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i makamında ziyaret etti.

Özel ve beraberindeki TFMD yönetim kurulu üyeleri Adem Altan, Cengiz Oğuz Gümrükçü ve Durak Doğan, Taşdelen’le makamında bir süre görüştü. Genel olarak gazetecilerin ve mesleğin sorunlarının konuşulduğu ziyarette Özel, Taşdelen’e, TMFD’nin bu yıl 37’ncisini düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları 2022” yarışmasında ödül kazananların fotoğraflarının yer aldığı özel dergi ile derneğin ücretsiz olarak çıkardığı “Foto Muhabiri” dergisinin 41. sayısını verdi. Gazeteciler ayrıca Taşdelen’i, SONAR’ın Araştırması sonucu 2022 yılının En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı da kutladı.
BU BAŞARI TÜM ANKARALILARA AİT
Taşdelen de, görüşmede, bu başarısının tüm Ankaralılara ait olduğunu söyledi. Taşdelen, “Biz ne yapıyorsak, milletimizin mutluluğu ve refahı için yapıyoruz. Cumhuriyet’in 100. yılında irade ve hâkimiyetin kaynağı olan milletimizden aldığımız güç ile Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeden daha çok çalışmaya, eserlerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
4 BİN ÜNİVERSİTE, 3 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE ÜCRETSİZ YEMEK
Taşdelen, “Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya. Enflasyon yükü altında ezilen halkımızın yanında oluyor, temel ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Nakit destek sağladığımız Halk Kart’ı 1000 TL’ye çıkardık. Her akşam 4 bin üniversite öğrencisine akşam yemeği ve 3 bin ilköğretim öğrencimize ücretsiz öğle yemeği veriyoruz. Çocuklarımıza kırtasiye, kışlık kıyafet, süt yardımlarımızı sürdürüyoruz. Halkın geçim derdinin olduğu bir dönemde tüm imkânlarımızla halkımızın yanında olmak zorundayız” dedi.
ÜÇ BÜYÜK PROJEYİ ANLATTI
2023 yılında gerçekleştirecekleri projeleri de anlatan Taşdelen, “Eskişehir yolundaki Atatürk Kültür Merkezi’mizi bu yıl içinde açacağız. Akustiği ve orkestra çukuru ile Berlin Filarmoni Orkestrası’nın konser verebileceği dünya standartlarına sahip bir kültür merkezi olacak. Kurtuluş ve kuruluş mücadelemizde stratejik değer taşıyan Abidin Paşa Köşkü’nü Kurtuluş Savaşı Müzesi haline getiriyoruz. Son teknoloji ve üç boyutlu sunumlarla burayı Ankara’nın en modern müzesi yapacağız. 750 dönüm üzerine Bademlidere Cumhuriyet Parkı yapıyoruz. Bittiğinde yeni Atatürk Orman Çiftliği olacak” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu