MKÜ’lü akademisyenlerden, “Zeytin Üretiminde Sürdürülebilirlik” çalışması

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nde görev yapan akademisyenler Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır ve yönetimini ziyaret ederek “Zeytin Üretiminde Sürdürülebilirlik” konulu bir çalışma gerçekleştirdi. MKÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Doçent Doktor Gülşen Keskin, Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Duran Çelik ve Araştırma Görevlisi Tuğçe Sarıoğlu’nun katıldığı çalışmada üreticilerle anket yapıldı. Daha önce Samandağ, Yayladağı ve Antakya İlçe Tarım Müdürlüklerini ziyaret eden akademisyenler son olarak Altınözü Ziraat Odası’nı ziyaret ederek üretimle ilgili analizlere ilişkin akademik çalışmalarını sürdürdü.

MKÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nde görev yapan akademisyenlere ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Altınözü Ziraat Odası Başkanı Sabahattin Bayır, zeytin ve zeytinyağı üretiminin Altınözü’nde gerçekleştirilen en önemli tarımsal faaliyet olduğuna vurgu yaptı.

İlçenin zeytin üretiminde oldukça iddialı bir konumda olduğunu dile getiren Başkan Bayır, Altınözü’ndeki nüfusun yüzde 90’ının tarımsal faaliyetlerle uğraştığını, zeytinciliğinde tarım sektöründe başı çektiğini ifade etti. Altınözü’ndeki arazilerin büyük bir bölümün tarım yapmaya müsait olduğunu hatırlatan Bayır, ilçedeki milyonlarca zeytin ağacından elde edilen zeytinlerin ilçeye bağlı mahallelerde bulunan zeytinyağı fabrikalarında işlendiğini anlattı.

BAYIR, ZEYTİNCİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ’NÜN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

MKÜ’den gelen akademisyenlere, Altınözü’ne kazandırılacak olan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü hakkında da bilgi veren Bayır, ilçede bulunan eski cezaevi alanın Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin ardından yapımına başlanan Altınözü Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün hizmete girmesiyle ilçenin zeytincilik sektöründe çağ atlayacağını ifade etti. Bayır, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün faaliyete girmesiyle birlikte üreticilerin zeytin gen kaynaklarının araştırılması, zeytinde öncelikli çeşitlerin ve yağın kalitesinin tespit edilmesi, zeytin hastalıklarının tespiti ve tedavisi, sektörde dünya standartlarında üretim yapılması gibi konularda önemli imkanlara kavuşturulacağını ifade etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu