Milleyha’da Hendek Kazılmasına Tepkiler Büyük

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Samandağ bölgesinde bulunan Milleyha bölgesindeki bölgede yapılan kazı çalışmalarına tepkiler çığ gibi büyüyor.Göçmen kuşların uğrak yeri olan ve 282 kuş türünü bünyesinde barındıran Milleyha Kuş Cennetinde yapılan hendek kazı çalışmaları sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sayesinde büyük destek buldu.

Bölge ile ilgili yaptığı çalışmalar ile bilinen Samandağ Belediyesi Meclis Üyesi ve çevre aktivisti Sinem Kayıkçı basın mensuplarına yaptığı açıklamada :” Göçmen kuşların dinlenme noktası olan bu bölge için uzun yıllardır çalışmalar yapmaktayız.Bugün burada açılan hendek sulak alanın kuruması için büyük tehlike oluşturmaktadır.Sadece çevreciler değil bu konuya herkesin tepkisi büyük ve burayı kurtarabilmek adına yeni projelerin yapılması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum.Hepimizin işbirliği ile bu önemli alan eski günlerine yeniden kavuşsun.Mücadelemize katılmaları için herkese çağrımızı yapıyoruz. Milleyha bir Kuş Cenneti’dir ve öylede kalmalıdır.”dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada :” Birkaç günlük bayram tatilini fırsat bilen bazı şahısların açtığı kanal derhal kapatılacak ve alan eski haline getirilecektir.Kimseye doğamızı talan ettirmeyeceğiz.

Bu yıl alanı düzenleme yetkisi belediyemize geçti ve alanı “Doğal yaşam sulak alanı” olarak planlıyoruz.Milleyha bölgesinde imar girişimlerine asla müsaade etmeyeceğiz.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün de bu alanı bir an önce Mahalli Sulak Alan ilan etmesini bekliyoruz.”dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Av.Refik Eryılmaz  açıklamasında :” Değerli Vatandaşlarımız, Milleyha sulak alanı olarak bilinen alanla ilgili gündeme gelen hendek açılması ve moloz döküldüğü ile ilgili kamuoyuna yansıyan haberler sonrası, zabıta ekiplerimiz hemen bölgeye intikal etmiş ve olaya derhal müdahale etmiştir. 19/07/2021 saat 12:00’da Zabıta ekiplerimiz gerekli tutanakları tutmuş ve yaptığı araştırmalar sonucunda bu hendeğin açılmasına sebeb olanları tespit etmiştir. Yapılan ilgili görüşmeler sonucu milleyha sulak alanında açılan bu hendeğe sebeb olanlar hakkında Belediyemiz gerekli yasal çalışmaları ivedilikle başlatmıştır. Bilindiği üzere kuşların doğal yaşam alanı ve endemik türlerin içinde bulunduğu milleyha sulak alanı için denetim çalışmalarımız bir süredir zaten devam ediyordu. Bayramı fırsat bilerek açılan bu hendeğin biran önce eski haline getirilmesi konusunda da gerekli çalışmalara başlanacaktır. Ayrıca Belediyemiz Encümen kararıyla da olayın gerçekleşmesine sebeb olanlar hakkında para cezası uygulanması hakkında encümen kararı alınacaktır.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu