Mehmetçik Vakfı’nın yardımları sürüyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

TSK Mehmetçik Vakfı Adana Temsilcisi Hüseyin Akış, ülke genelinde 10 bin şehit ve gazi ailesine yardımda bulunduklarını belirterek, bağış toplamadıklarını, gönüllü bağışları kabul ettiklerini söyledi.

———

TSK Mehmetçik Vakfı Adana Temsilcisi Emekli Albay Hüseyin Akış, Basın İlan Kurumu (BİK) Hatay Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Şube müdürü Halil İbrahim Parlak ile bir süre görüşen Hüseyin Akış, Hatay’ın da içerisinde yer aldığı 17 şehirde Adana temsilciliği olarak faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Vakıf çalışmalarını hakkında bilgi veren Akış, “Vakfımız 1982 yılında vatani görevini yapan Mehmetçiklerimizin askerliğe celbinden terhis oluncaya kadarki sürede şehit ya da gazi olmaları, vefat etmeleri veya yaralanıp engelli hale gelmeleri durumunda kendilerine ve ailelerine maddi ve sosyal destekte bulunmak amacıyla kurulmuştur. Bu doğrultuda Türkiye genelinde 10 bin şehit ve gazi ailesine yardımda bulunuyoruz. Vakfımızın ülke çapında Genel Müdürlük dışında 6 temsilciliği bulunmaktadır. Adana Temsilciliğimiz bölgemizde bulunan 17 İlimizde faaliyet göstermektedir. Vakfımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin şehit ve gazi olmadan önce doğmuş çocuklarına da üniversite tahsili dahil eğitim yardımı sağlamaktadır” dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı’nın ana gelir kaynağını kadirşinas vatandaşların bağışlarının oluşturduğunu ifade eden Akış, “Biz Vakıf olarak bağış toplamıyoruz, vatandaşlarımızın gönüllü bağışlarını kabul ediyoruz” diye konuştu.

Hüseyin Akış, ziyareti anısına BİK Müdürü Parlak’a plaket verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu