MAYIS 2023’TE BİTECEK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bölgedeki tarım alanlarına hayat verecek Karasu Regülatörü ve Derivasyon kanalı çalışmaları yerinde inceledi. Milletvekili Yayman, İnşallah söz verdiğimiz gibi,2023 yılının Mayıs –Haziran ayında bu tünelden Reyhanlı Barajı’na suyu akıtacağız” dedi.

 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, seçim bölgesindeki yatırımlarda incelemelerde bulundu. Hafta sonu seçim bölgesine gelen Yayman, yağan yağmura ve sert soğuğa rağmen saha çalışmalarına devam etti.

Tahtaköprü Barajının tamamlanması ardından bölge çiftçisine hayat verecek diğer proje olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatındaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Milletvekili Hüseyin Yayman son gelişmeleri aktardı.

Sucu köyünde devam eden beton kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen ve mühendislerden bilgi alan Yayman, “Tahtaköprü Barajından Reyhanlı Barajına su taşıyacak olan Karasu Derivasyon kanalı 37 km.lik bir uzunluğa sahip. Karasu İletim kanalında T1 ve T2 tünelleri geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. 37 km.lik kanalların betonlanması çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah söz verdiğimiz gibi,2023 yılının Mayıs –Haziran ayında bu tünelden Reyhanlı Barajı’na suyu akıtacağız. Reyhanlı Barajına saniyede 50 metreküp suyu iletecek olan Karasu iletim kanalı ile çiftçimizi su probleminden tamamen kurtarmış olacağız. İnanılmaz bir projeyi daha tamamlamak üzereyiz. ‘Yaparsa, Ak Parti Yapar’ sözü bir daha gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu