Mart kapıdan baktıracak kazma kürek yaktıracak!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Soğuk ve yağışlı hava geri geliyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Hatay için kuvvetli yağış uyarısında bulunurken 800 metre rakımlı ve üzeri yerlerde de kar yağışının etkili olmasının beklendiğini duyurdu

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uyardı. Soğuk ve yağışlı hava geri geliyor. Tüm yurdu etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasıyla birlikte Hatay’ın yüksek rakımlı bölgelerinde yoğun kar, diğer bölgelerinde ise kuvvetli yağmurun etkili olması bekleniyor.

Yapılan son tahminlere Doğu Akdeniz’de görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) ,Hatay’ın kıyı kesimleri (İskenderun, Dörtyol, Erzin ve Samandağ), Osmaniye (Toprakkale, Kadirli ve Sumbas) ve Kahramanmaraş’ın batısında (Afşin, Göksun ve Andırın) çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1100-1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar olarak başlayacağı Perşembe günü zamanla kar yağışının 800 m üzeri yerlerde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonuna kadar etkili olması beklenen soğuk hava dalgası Hatay’da hava sıcaklığını 1-2 dereceye kadar düşürecek. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu