MAÇ ÖNÜ ALTAY -ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 16.haftasında A.Hatayspor Cuma günü Saat 20.00’da Altay ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen maçta Başakşehire  3-0 mağlup olmuştu Altay ise ise Galatasaray ile berabere kalmıştı.

-Takımımız 15 hafta sonunda 8 galibiyet,5 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile topladığı 26 puanla 4.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 15 maçta 23 gol atıp 17 gol yedi.Takımımız dış sahada 7 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı ve son 2 maçını kaybetti. Altay ise  oynadığı 15 maçta 5 galibiyet,3 beraberlik  ve 7 mağlubiyet aldı.20 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü ve 18 puanla 14.sırada bulunuyor. Rakibimiz iç sahada 7 maçta 3 galibiyet,1 beraberlik ve  3 mağlubiyet aldı ve 8 maçtır kazanamıyor.( 5 b, 3 m)

– Altay maçı iki takımında kazanmak zorunda olduğu bir maç. Biz son 2 maçımızı üstelik Hatayspora hiç yakışmayacak şekilde mağlup olduk. Son maçta tribünlerinde tepkisiyle moraller iyice bozuldu. Altay ise 8 maçtır kazanamıyor ve onlarında alt sıralardan kurtulmak için şiddetle puana ihtiyacı var. Bu anlamda çok zor geçmeye aday bir müsabaka diyebiliriz. Rakibimiz uzun yıllar sonra çıktığı süper ligde inişli çıkışlı bir performans sergiliyor.Ligin ne yapacağı belli olamayan takımlarından. Orta saha ve özellikle hücum hatları çok iyi. Savunmada ise sıkıntılar yaşayan bir takım.

-Altay bana göre Süper ligin iyi ve mücadeleci bir takımlarından. Kolay pozisyon bulup sonuca gitmede başarılı olsada savunmada da bir o kadar kolay poziyon veriyorlar. Takımı ligimiz tecrübeli hocalarından Mustafa Denizli çalıştırıyor. Mustafa hoca genel anlamda açık futbol oynatmayı seven, hücumu düşünen, mücadeleci bir sistemde oynatmayı seven biri. Altay kanatları çok kullanan bir takım. Ligin en çok pozisyona giren takımlarından. En etkili oyuncuları Daouda Bamba , Ahmed Yasser Rayan ,Leandro Kappel , César Pinares , Marco Paixão , Andre Poko.7 golle ligin en çok gol atan oyuncularından Sanrafor Bamba çok tehlikeli bir oyuncu. Ceza sahasında durdurulması zor, fizik gücü üst düzeyde. Sağ kanatta oynayan Kappel çok hızlı ve her an poziyon bulabilen bir oyuncu.Pinares merkezde oynayan, takımı yönlendiren oyuncu. Ve tabi ki Marco Paixão. Zaman zaman yedek kalsada her oynadığında takıma katkı sağlayıyor. Bu oyunculara takım olarak çok dikkat etmeliyiz. Kısaca rakibimiz orta saha ve hücum anlamında ligin iyi takımlarından. Tek sıkıntıları hücumdaki iyi görüntülerini savunmaya yansıtamamaları. Çok kolay poziyon veren bir takım. Bu anlamda gerçek oyunumuzu sahaya yansıtırsak rahatlıkla gol veya goller bulabiliriz. Uzun zamandır kazanamıyorlar ve artık sahalarında mutlaka kazanmak istiyorlar. Son oynadıkları Galatasaray maçında iyi sinyaller verdiler. Takımın iki iyi yerli oyuncusu Zeki ve sağ bek Cebrail kart cezalısı olması bizim için avantaj. Özellikle Kappel ve Cebrail sağ kanatta çok etkili oluyorlardı.Rakip İleriki haftalarda düşme korkusunu yaşamamak için bu maça mutlak 3 puan hesabı ile çıkacaktır.Bu anlamda bizim maça da çok hırslı hazırlandıklarını 3 puan için oynayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

-A.Hatayspor,  geçen maçta hiç bir varlık gösteremediği müsabakada Başakşehire farklı mağlup olmuştu. Açıkçası son 2 haftada gerçek Hataysporu göremez olduk. Bu takım ne olursa olsun 90 dk. mücadeleden, oyun disiplininden taviz vermezdi. Yardımlaşma ve skoru kabullenmeme üst düzeydeydi. Sahada futbolun doğrularını yapmaya çalışan bir takımdı. Ama maalesef son 2 maçtır bu özellikleri göremez olduk.  En tehlikeli durum ise sanki takım havlu atmış ve kontak kapatmış gibi bir bir durum içerisinde.  Uzun zamandır takımımızı bu kadar silik ve etkisiz görmemiştik.Sezon başından beri iyi futbolunu övdüğümüz gibi kötü oynadığında da eleştirmek lazım.Son oynanan maçlarda takımda düşüş olduğu açık.Bu durumun bir çok sebebi var. Bunların başında kadronun çok dar olması ve takımın yükünü belli başlı oyuncuların çekmesinden  kaynaklanıyor diyebiliriz. Ömer hocanın hamle oyuncusu fazla yok. Böyle olunca aynı oyunculara yük bindiğinde takım çok yıpranıyor. Orta sahada Ruben riberio ve Traore olmayınca adeta rakip kaleye gidemedik. Pozisyon bulmakta zorlandık . Geniş kadro ve süper lig seviyesinde oyuncumuzun az oluşu bize pahalıya mal oldu.Bunun en güzel örneğini son maçta gördük. Kadro kısıtlı olunca takımın orta sahası çöktü. Devre arasına kadar en hasarla bu dönemi geçip takviyeler yapılırsa 2. Devre daha rahat maçlar izleriz. Bu takımda Falette, Saint Lois,Kamara, Emre Çolak, Muhammet Mert devre arasında gönderilmeli. Bu oyuncular süper lig oyuncusu değil.

Altay oyunun kontrolünü elinde tutup Kappel, Pinares, Poko ve takımın gol yükünü çeken Bamba ile etkili  ile etkili olmak isteyeceklerdir. Açık futbol oynayacaklarını söyleyebiliriz. Bu yüzden savunmada çok hata yaptıklarını düşünürsek hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanmayacaktır. Ben bu maçta oyuncularımızın geçen maçı telafi etmek için bir reaksiyon göstereceğine inanıyorum. Saba Lobjanidze ve El Kaabi bu maçta artık kendine gelmeli. Orta sahada Ruben Riberio’nun takıma geri dönecek olması bizi rahatlatacaktır. Mehdi  ve Traore’nin olmayışı en önemli eksiklerimiz. Ruben’e çok iş düşecek bir maç. Yedekte olupta bu eksiklerimizden dolayı zorlandığımız bu haftalarda şans bulan oyuncular bunu iyi değerlendirmeli. 2  maçtır şans vermediği Burak bu maçta yerine döneceğini düşünüyorum. Altay  Ruben Riberio’yu baskı altına alıp onun etkinliğini düşürmek isteyecektir

-A.Hatayspor’da şu an için Onur iyileşti ama henüz hazır değil. Traore ve Mehdi sakat.

– Altayda Cebrail ve Zeki kart cezalısı. Eric Björkander  ise sakat.

– A.Hatayspor geçen yıldan beri bildiğimiz gerçek kimliğine bürünüp, her zamanki gibi kendi oyununu oynayıp,rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Oyunun kontrolünü eline alıp Lobjanidze ve El Kaabi gibi oyuncularımız dikkatli olursa bu zor maç istediğimiz gibi geçer.Ligde alt sıralardan kurtulmak isteyen ve haftalardır galibiyete hasret olan Altay 3 puan için sahada olacaktır. Gerek oyun  ve gerekse moral motivasyon anlamında  denk 2 takımın mücadelesi olacak. Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve  iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse 3 puanı alır. Cuma günü,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde, çekişmeli. bol gollü,keyifli  ve takımımızın galibiyetiyle sonuçlanacak bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 3 – Altay 2

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu