LÜTFÜ SAVAŞ’TAN YALAN HABERLERE SUÇ DUYURUSU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

31 Mart seçimleri sonrasında bazı yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan “HBB tefecilerden borç para almış” haberleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Doç. Dr. Lütfü Savaş, asılsız haberleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.
Savaş, meclis kararı olmadan belediyelerin bankalardan kredi dahi çekemediğini söyleyerek şöyle dedi : “Son günlerde bazı yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden şahsım hedef alınarak yöneticiliğini yaptığım Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tefecilerden borç aldığı ve 7 milyar TL gibi bir rakam borçlu olduğu yönünde bir yalan haber ve dezenformasyon yayılmaktadır.
Seçim süreci hukuksal olarak devam etmektedir. Tarafımı yıpratmaya ve mevcut süreçlerde seçmende algı oluşturmaya yönelik bu haberler tamamen asılsız ve yalandır.
Mevzuat gereği belediyeler meclis borçlanma kararı olmadan bankalardan kredi dahi çekemez, borçlanamaz. Kanunlar açık ve nettir. Meclis çoğunluğunun onlarda olmasına rağmen nasıl borçlanalım? Depremden bu yana geçen 14.5 ayda gelirlerimiz yüzde 40’a düşmüş, giderlerimiz 12 katına çıkmıştır.
Bu asılsız haberleri yapanlar hakkında konunun araştırılması için Savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı üzülerek belirtmek isterim” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu