LÜTFÜ SAVAŞ: HADO İLE TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK BELEDİYE ELİYLE ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞINI YAPIYORUZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir programda Hatay Deniz Otobüsü,  EXPO 2021 Hatay ve kentin turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

Hatay’ın birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan örnek bir şehir olduğunu ifade eden Savaş, “Hatay, birçok medeniyetin yaşadığı, tarihteki önemli ticaret merkezlerinden biridir. Herkesin bir arada ahenk içinde yaşadığı; sevginin, barışın, hoşgörünün ve kucaklaşmanın merkezi olan bir şehir” sözleriyle Hatay’ı tanımladı.

SAVAŞ: DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞ BİR ŞEHİRİZ

Farklı kültürlerin ve etnik kökenden gelen insanların kardeşçe yaşadığı Hatay’da belediye başkanlığı yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaş, “ Milli ve dini bayramlarımızı hep birlikte kutluyoruz. Bütün önemli bayramlarda birlikte yaşamayı, kutlamayı, kucaklaşmayı bir kültür haline getirmişiz. Dünyaya örnek olmuş bir şehiriz. Türkiye ve Hatay var oldukça bu kültürü geleceğe taşıma konusunda azimliyiz” açıklamalarında bulundu.

“HATAY, TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ ŞEHİRLERDEN BİRİDİR”

Suriye’de yaşanan savaş ortamından kaynaklı Hatay’da birlik ve beraberliğin devam ettiği ve hiçbir güvenlik problemi olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “ Komşu ülkemizde yaşanan sıkıntılara rağmen huzurumuzu bozmadık. Hatay, Türkiye’de en güvenli şehirlerden biridir” diyerek kentteki güvenliğin diğer şehir ve ülkelerdeki gibi olduğunu açıkladı.

Savaş, EXPO’ 21 Hatay için azim ve istikrarlı bir şekilde çalıştıklarını Hataylıların da bu organizasyondan onur duyduğunu söyledi.

“ALANLARIMIZA GELİP DESTEK VE DEĞER VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

EXPO’21’e olan ilginin oldukça yoğun olduğunu açıklayan Lütfü Savaş, “Eğitimden festivallere kadar birçok etkinlik yapıyoruz. Hatay’ın tanınırlığını ve ticaretini arttırmak istiyoruz. Bir buçuk ay içerisinde 700 bine yakın misafiri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hatay var oldukça bu iki alan şehrimize ve bölgemize hizmet edecek. Alanlarımıza gelip eserimize destek ve değer veren herkese teşekkür ederim. Organizasyonun Hatay’ımıza, bölgemize ve ülkemize kazandıracağı maddi ve manevi kazanç bizi çok mutlu ediyor” dedi.

EXPO’21 Hatay’ın logosu olan Barış Çiçeği hakkında da bilgi veren Savaş, çiçeğin Hatay’daki 13 medeniyeti temsil ettiğini ve Hatay’ın kimliğine çok yakıştığını ifade etti.

HADO 19 MAYIS’TA İLK SEFERİNE ÇIKIYOR

Türkiye’nin ilk ve tek belediye eliyle uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak olan HADO ile ilgili açıklama yapan Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Misakı Milli sınırları içerisindeki bütün topraklarımızı kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmıştır. Biz de HBB olarak bu önemli tarihte uluslararası karasularında deniz seferlerine başlayacağız. İlk olarak Arsuz’dan Girne’ye gideceğiz. Girne’de Medeniyetler Korosu konserimiz olacak.  Bu buluşmaya herkesi davet ettik. Kıbrıs o gün şenlenecek” dedi.

“DURMADAN VE YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Hatay’ın uluslararası tanınırlığını arttırmak için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Başkan Savaş, “Durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sağlığımız el verdiği müddetçe hem ülkemiz hem de bölgemiz için üreteceğiz. Bizler üreteceğiz ki bizden sonraki insanlarımız da ülkesine, bölgesine ve şehrine sıkı sıkıya sarılsın” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu