Kozkalesi’nin altyapı ihtiyacı karşılanıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), altyapı ihtiyacı olan bölgelerin ihtiyacını karşılamak için hazırladığı projeleri Altınözü ilçesinde de hayata geçiriyor.

“Temiz ve Sağlıklı Çevre” ilkesiyle kanalizasyon şebekesi ihtiyacı olan bölgelerde çalışmalarını sürdüren HATSU Genel Müdürlüğü, Altınözü ilçesine bağlı Kozkalesi Mahallesi’nde atıksu hattı olmayan meskenlerin hem altyapı ihtiyacını karşılama hem de turistik değerleri korumak için yeni hat çalışması gerçekleştirdi.

Ortak yaşam alanlarının temiz kalması ve sağlıklı yaşama katkı sağlamak için yapılan çalışma kapsamında 300’lük koruge borularla 850 metre hat çalışması yapıldığını ve 14 muayene bacasının monte edildiğini açıklayan HATSU, çalışmada 2 ekskavatör, 1 kamyon ve 3 personelin görev aldığı bilgisini verdi.

Mahalle sakinleri adına düşüncelerini dile getiren Kozkalesi Mahalle Muhtarı Ersoy Çıldam, “Yıllardan beri köyümüzün atık suları dereye akmaktaydı. Yukarıda da bizim güzel bir kalemiz var. Gelen turistler bir sefer geliyor, kokulardan dolayı bir daha gelmiyor. Aynı şekilde pikniğe gelen vatandaşlar da şikayetçi. Bunun önlenmesi için Kanalizasyon Dairesi Başkanlığına dilekçelerimi verdim. HATSU, sağ olsun sorunun çözümü için zor zeminde çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmadaki emeklerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve HATSU ekiplerine teşekkür ederim” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu