KÖR KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İskenderun Akçay Mahallesi’nde besleme yapan kadın gönüllü darp edildi.

Besleme yapan kadın gönüllü darp edildi İskenderun Akçay Mahallesi’nde.

Kadın gönüllü İskenderun Akçay Mahallesi’nde darp edildi besleme yapan…

Yok, nasıl yazarsak yazalım olmuyor; Hatay’ın, İskenderun’un hoşgörü kültürüne, medeni duruşuna, sevgi ve saygı kokan haritasına hiç uymuyor!

Bir video görüntüsü var, koca bir adam almış eline koca bir ağaç dalını; zavallı sokak hayvanlarına, onları beslemeye çalışan kadın gönüllülere hiç acımadan savuruyor ağaç dalını ve küfürlerini, tehditlerini… Kendini savunmak için ‘çocuklarıma saldırsa daha mı iyi, çocuklarıma saldırıyordu’ diye toplumun her kesiminin olurunu alacak bir cümle kuruyor, demek ki akıllı bir adam ama vicdanlı olmadığı kesin!

Besleme yapan gönüllülere saldırmayan hayvanların, o adamın çocuğuna saldırıyor olması çok garip; çocuğa saldırıp elinde sopayla bizzat hayvanlara hamle yapan adama saldırmaması çok daha garip. Görüntüde saldırgan bir şey var ama sokak hayvanları değil, sensin ‘adam’ sensin! Sokağında sokak hayvanına yer vermeyip gözü dönen ve insan / hayvan dinlemeden kendinden başka canlılara geçit vermeyen, aman dinlemeyen sen! Hiç mi utanmadın, hiç mi sıkılmadın akşamın bir vakti kadınlara küfredip darp ederken onları tehdit ederken? Utanacak olsan yapmazdın, yaptın da utanmadın ki bir de üstüne kendini savunamayacak hayvanlara iftira atıp uyguladığın şiddete bir bahane bulup çıkardın. Hangi şiddetin, hangi haklı sebebi olur bunu düşünmedin bile, HAK-SIZ-SIN! Hiçbir gerekçe kendini savunamayacak olan senden daha güçsüz bir canlıya uyguladığın baskı ve şiddeti mazur kılmaz! Kadın da olsa, çocuk da olsa, hayvan da olsa bunu yapamazsın, daha doğrusu yapmamalısın! Eğer varsa bir gücün, bunu var etmek, yaşatmak, mutlu etmek için harcamalısın. En başta eşine, sonra çocuklarına, komşularına ve daha sonra sokaktaki yaşam komşuların olan hayvanlara… Hiçbiri senin ne kadar güçlü olduğunu merak etmiyor ve gücünü onlar üstünde sınaman gerektiğine inanmıyor. Evet güçlüsün, bunu hepimiz biliyoruz ama bu gücün yıkıcı etkisi seni de yıkacak, yıkıyor görmüyor musun?

Çocuğunu koruma içgüdüsü bütün ebeveynlerin ortak duygusudur ama bu konuda attığın yalanı hiçbirimiz yemedik, haberin olsun! Ki onları korumak istiyorsan bence önce kendinden koru zira bu sevgisizlik, bu tahammülsüzlük, bu saygısızlık ile asla büyümemeliler! Havlıyor diye hayvanları, besliyor diye insanları (hem de kadınları) dövmeye kalkıyorsan; ağlıyor diye çocuğunu, istiyor diye karını, aksıyor diye engelliyi, öksürüyor diye hastayı, yavaşlıyor diye yaşlıyı; senden güçsüz kim varsa onu da dövüyorsundur!

‘Çocuk gelin’ diyerek sevimlileştirilen sapıklığı, ‘çocuk işçi’ tanımıyla bayağılaştırılan emeği ve başlı başına zamir olan ‘çocuk’ kelimesini büyüklerin dünyasına ait olması gereken kelimelerle sıfat haline getirilmesinden koruyun çocuklarınızı… Sokak hayvanlarının çocuklarınızla bir sorunu yok, onların da sorunu şiddet gördükçe şiddete yönelmeleridir sadece ve sadece… Sevgiyle yaklaşan bir eli asla ısırmaz bir köpek, bunu hiç unutmayın! ‘Kör kişi kendinden bilir işi’ kıvamında çok cümle kurabilirim bu konuda ama ben de insanım; utanıyorum bir anlamda kendi neslimden de…

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu