Kılıçdaroğlu Altılı Masanın Adayı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Millet İttifakı’nın toplantısı yeniden 6 siyasi partinin katılımıyla yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantının ardından SP Lideri Temel Karamollaoğlu adaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.
Kılıçdaroğlu, “Sayın genel başkanlarımıza hepinizin huzurunda teker teker yürekten teşekkür ediyorum. Yunus Emre bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz der. En büyük gayretimiz Türkiye’yi huzurlu günlere taşımaktır. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ile yöneteceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasında mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde sonuçlandı. Diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır” diye konuştu.
DEPREM FELAKETİ DEĞİL AKŞENER KONUŞULDU!
6’lı masanın bir önceki toplantısında, Kılıçdaroğlu’na karşı cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu ve Yavaş isimlerini öneren Akşener, “Biz İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığını istedik, reddedildi. Altılı Masa artık adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmıştır, noter masasına dönüşmüştür” değerlendirmesini yapmış ve Türkiye deprem felaketi yerine aralıksız bu gündemi tartışmıştı.
Öte yandan seçimin kazanılması halinde 6’lı masada yer alan diğer genel başkanların Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı duyuruldu. İlgili açıklamada, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı da yol haritası metninde yer aldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu