Kaşıkçı, HATSU’ya Su Tedbirlerini Sordu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU)’nun geçtiğimiz günlerde, yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesinin etkisiyle su kaynaklarındaki doluluk oranının giderek azaldığını belirttiği ve Hatay halkına su kullanımı konusunda duyarlılık çağrısı yaptığı paylaşımına,  sosyal medya hesabından yanıt vererek, HATSU’ya su konusunda alınan tedbirleri sordu ve açıklanmasını talep etti.

Kaşıkçı, paylaşımının devamında Kızılçat Göleti’nin de acilen onarılmasının gerektiğini ifade ederek HATSU’ya çağrıda bulundu.

Milletvekili Kaşıkçı, açıklamalarında :”Özellikle Erzin,Dörtyol,Payas,İskenderun ve Kırıkhan ilçelerimizde bu yıl yaşanan su sıkıntısının tekrarlanmaması için aldığınız tedbirleri paylaşırsanız sevinirim. Bir diğer hususta Yayladağı Kızılçat mevkisinde bulunan HBB’ye ait olan sulama göleti gövdesindeki çatlak yüzünden su tutamamaktadır. Kuraklık tehditi ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde bu göletin gövdesinin onarılması acilen gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu