Kahvaltı İsrafına Son; Dalgaç’tan Serpme Değil,Seçme Kahvaltı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye’de her yıl 7,7 milyon ton, kişi başı 93 kg yiyecek israf ediliyor.Ülkemiz, dünya genelinde en fazla gıdanın israf edildiği ülkeler arasında yer alıyor. Ve maalesef en büyük israf kalemlerinden biri de son dönemin trendi olan serpme kahvaltı uygulaması.Bölgemizin marka işletmelerinden Dalgaç Künefe ve Kahvaltı Salonu işte böylesine israfın yapıldığı kahvaltı konusunda  seçme kahvaltı uygulamasını başlatarak bir nebze de olsa israfın önüne geçmek adına hamle yaptı.

Dalgaç Künefe ve Kahvaltı Salonunun genç yöneticisi Halil İbrahim Uçar konu ile ilgili yaptığı açıklamasında:” İşletmemiz başlattığı yeni uygulaması olan seçme kahvaltı ile son dönemde önemli konulardan biri olan serpme kahvaltıda gerçekleşen israfı önleyebilmeyi amaçlamaktadır. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES)  Başkanımız Ramazan Bingöl’ün öncülük ettiği bu konuda bizlerde şubelerimizde seçme kahvaltı uygulamasını başlatmış bulunuyoruz.

Peki Nedir Seçme Kahvaltı?

Sadece sizin seçtiğiniz ürünlerin masanıza servis edileceği ve sadece bu ürünlerin ödemesini yapacağınız bir uygulama. Seçme kahvaltı ile menüde yer alan istediğiniz ürünü özgürce seçip sipariş edebileceksiniz. Yemediğiniz, istemediğiniz ürünler masanıza gelmeyecek, böylelikle israfın önüne geçilecektir.

Gıda israfı, çiftçiler, üreticiler, tüketiciler ve gıda zincirindeki tüm paydaşlar için yüksek düzeyde ekonomik zarara yol açmaktadır. Dalgaç Künefe ve Kahvaltı Salonu şubelerinde kullanılan ürünler “Yerli ve Milli” ürünler olmakla beraber aynı zamanda ”Yöresel” ürünlerdir. Her biri özenle seçilir, sofralarınıza getirilir. Şimdiden Afiyet Olsun.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu