İSKENDERUN’DA AĞIR HASARLI VE YIKIM KARARI ALINAN BİNALARIN LİSTESİ MUHTARLIKLARA ASILIYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Hatay İskenderun ilçesi Yenişehir Mahalle muhtarı Tevfik Bilen, ağır hasarlı ve yıkılma kararı olan binaların muhtarlıkta askıya çıkarıldığını belirterek ilgili mahalle sakinlerinin gelip incelemelerini, durumlarını netleştirmelerini istedi.
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 il gibi Hatay’ın İskenderun ilçesinde de yıkım kararı verilen binaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen yıkılacak bina listesiyle genelgesi kaymakamlık tarafından yayınladı. Ağır hasarlı ve yıkılma kararı verilen binaları içeren liste ise mahalle muhtarlarında vatandaşlar için askıya çıkarıldı.
Yüzyılın felaketi olan depremi en az hasarla atlattıklarını belirten yeni şehir mahalle muhtarı Tevfik Bilen “Çevre şehircilik bakanlığı genelgesi kaymakamımız tarafından ilan edildi. Kimler hak sahibi olabilir hak sahiplerinin borçlandırılması adı altında bu genelgeyi biz yayınladık. İlgi kişiler gelip incelemesi gerekiyor” dedi.
Normalde hak sahiplerinin yayımlanan genelgeyi okuması gerektiğini vurgulayan Muhtar Tevfik Bilen “Çünkü bir hak ve o haktan faydalanmaları ilgilendiren bir durum var, bunun takip edilmesi gerekiyor. Ağır hasar olan binaların listesi kaymakamlık tarafından yayınlandı, biz de bunları burada askıya aldık. İlgili vatandaşlarımız buraya gelip yerinde incelemeleri gerekiyor” diye konuştu.
Ayrıca bu bilgi ve belgelerin internet ve e devlet üzerinden takip edilebileceğinin altını çizen muhtar tevfik bilen “Yıkılacak yaklaşık 55 binamız var burada. Yıkım esnasında da hak sahibinin gelip bakması gerekiyor, afiş asılacak, afiş asıldıktan sonra da binaya doğal olarak girilmeyecek. Hak sahipleri en kesin bilgiyi İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi)nde AFAD’a bağlı bir koordinasyon merkezi kuruldu, oradan alabilirler” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu