İlk 6 maçı unuttuk, Sivas maçına odaklandık!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Süper Lig’deki ilk 6 maçında da galibiyet elde edemeyen Atakaş Hatayspor, ligde galibiyeti bulunmayan bir diğer takım olan Demir Grup Sivasspor’a konuk oluyor. 2 Ekim Pazar günü saat 14.30’da başlayacak olan mücadeleyi Erkan Özdamar yönetecek.
Atakaş Hatayspor’un başında ilk lig maçına çıkmaya hazırlanan teknik direktör Volkan Demirel, tek amaçlarının Hatay’a 3 puanla dönmek olduğunu söyledi. Taraftarlara ve oyunculara “İlk 6 haftayı unutun” diye seslenen genç teknik adam, hafta için yaptığı açıklamada “ Taraftarla bağı kurarsak, beraber üzülüp beraber sevinirsek her maçı kazanırız diye iddia etmiyorum ancak her maçı kazanmak için elimden geldiğince mücadele edeceğimizin sözünü verebilirim. Oyuncularıma da söyledim, ilk 6 maçı herkes kafasından atsın. Bundan sonra beyaz sayfayla beraber, takımı en iyi şekilde oynatarak, ilk başlarda belki oyun olarak hoşunuza gitmeyebilir ancak skor olarak her zaman sonuç almaya odaklı bir takım olacak. Sahada en azından mücadele eden, omuz omuza girdiğinde yıkılmayan takımla ilk maçımızdan itibaren mücadelemizi edeceğiz. Milli takım arası da çalışma fırsatı açısından iyi oldu. Tüm amacımız Sivasspor maçını kazanarak buraya gelmek” ifadelerini kullandı.
İKİ TAKIM DA HENÜZ GALİBİYETLE TANIŞAMADI
Atakaş Hatayspor, ligde şu ana kadar 5 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Sadece 1 puanı bulunan Bordo-Beyazlılar çıktığı 6 maçta rakip kaleye 2 gol atarken kendi ağlarında ise 10 gole engel olamadı. Demir Grup Sivasspor da lige kötü başlayan ekipler arasında yer alıyor. Sivasspor bu sezon çıktığı 7 maçta 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Sivas ekibi bu maçlarda kalesinde 11 gol görürken rakip ağlara ise 5 gol attı.
YENİ GELEN HOCAYLA, GÖREVİ BIRAKACAĞINI AÇIKLAYAN HOCANIN DÜELLOSU
İki takım da bu maçı çıkış maçı olarak görüyor. Atakaş Hatayspor, liglere verilen milli arada teknik direktör değişliğine gitti. Serkan Özbalta’nın yerine eski milli kaleci Volkan Demirel’in takımın başına getiren Bordo-Beyazlılar, yeni teknik ekibiyle birlikte çıkacağı ilk karşılaşmada 3 puana uzanmak ve üzerindeki ölü toprağını atmak istiyor. Sezona kötü başlayan Sivasspor da da kazan kaynıyor. Üst üste alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör Rıza Çalımbay, kadronun yetersizliğinden dem vurmuş ve sitem dolu açıklamalarının ardından sezon sonunda 4 yıldır başında bulunduğu Sivasspor’dan ayrılacağını açıkladı. Göreve yeni başlayan Volkan Demirel ile görevi bırakacağını açıklayan Rıza Çalımbay arasındaki düellonun nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.
HATAYSPOR, SÜPER LİG’DE SİVAS’I HENÜZ YENEMEDİ
Atakaş Hatayspor, daha önce Süper Lig’de Demir Grup Sivasspor’la oynadığı 4 karşılaşmada da galibiyet elde edemedi. İki takım arasında oynanan 4 karşılaşmanın 3’ü 1-1’lik skorlarla sona ererken, geçtiğimiz sezon Sivas’ta oynanan mücadele ise ev sahibi ekibin 4-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Hatayspor hem Süper Lig tarihinde ilk kez Sivasspor’un yenmek hem de ligdeki ilk galibiyeti almak için sahaya çıkacak.
FALETTE CEZALI, SONİ VE KERİM SAKAT
Zorlu maç öncesi iki takımda da eksik oyuncular bulunuyor. Bir önceki hafta 4-0 kaybedilen Kayserispor maçında kırmızı kart gören Simon Falette ile aynı maçta ciddi bir sakatlık yaşayan yeni transfer Kevin Soni Sivasspor maçında forma giyemeyecek. Hatayspor’un bir diğer yeni transferi sağ bek Kerim Alıcı’nın da bir sakatlığı olduğu ve maç kadrosuna alınmasının beklenmediği öğrenildi.
Ev sahibi Sivasspor’da ise forvet oyuncusu Leke James, orta saha oyuncusu Robin Yalçın ve savunma oyuncusu Ziya Erdal’ın sakatlıkları nedeniyle Atakaş Hatayspor maçında forma giymesi beklenmiyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu