İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal Öğrenciler İle Buşluştu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Haber :Emre Berk Köleoğlu 
Son günlerde bir birinden önemli programlara ev sahipliği yapan Atatürk Konferans Salonu bu defa İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal’ı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yönetimi ve öğrenciler ile buluşturdu.
İdeal İnsan Öğrenci Topluluğu ve Medeniyet İnşası Topluluğu tarafından organize edilen “Dijital dünyada kaybolan gençlik ve sosyal medya bağımlılığı” konulu seminere Kuranı Kerim Tilaveti ile başlarken programa Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yusuf Önlen , Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi ve İlahiyat Fakültes Dr. Öğr. Görevlisi Necmettin Çalışkan ,HMKÜ Yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal “Dijital dünyada kaybolan gençlik ve sosyal medya bağımlılığı” konusu üzerinde yaptığı konuşmasında :“Günümüzde Müslümanlık kalitesi namaz, oruç, tesettür gibi ibadetlerin yanında internetle baş başa kaldığı zaman gösterdiğimiz tavırla da yakından ilişkilidir. Sosyal medya ile olan ilişkimiz aslında bizim Müslümanlık kalitemizi bu ahir zamanda ortaya koyan temel göstergelerden bir tanesidir.
Bugün insanlar günde ortalama 6 saat internette zaman geçiriyor. Orada geçirdiğimiz zamana da Rabbimiz bakacaktır. Bu sebeple, internet ve sosyal medya üzerinden büyük bir imtihan içerisindeyiz. Normal bir günah işlediğinizde bu günah sizi veya bir iki kişiyi kapsar. Ama sosyal medyada yalan veya iftira gibi başkasıyla ilgili şeyler paylaşarak kul hakkına girdiğiniz binlerce kişiden nasıl helallik alacaksınız. Tevbe etmeniz de yetmeyecektir. O yüzden buna çok dikkat etmemiz gerekiyor”dedi.

Konuşmasının sonrasında İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal öğrencilerden gelen soruları cevapladı.
Programın finalinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yusuf Önlen, İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal ‘a plaket takdim etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu