İl Müftülüğünden Hafız Öğrencilere “İyi ki varsın Eren” Sinema Gösterimi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İl Müftülüğü  sosyal etkinlikler kapsamında Kur’an Kurslarında eğitimine devam eden Hafızlar  için düzenlenen  “İyi ki varsın Eren” adlı sinema gösterimi gerçekleştirildi.

Öğrenciler izledikleri filmi çok beğendiklerini ve bu tür sosyal etkinliklerin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ettiler ve bu etkinliği düzenleyen İl Müftüsü Bilgili’ye  teşekkür ettiler.

İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili, Hafız Öğrencilere yaptığı konuşmada:  Her milletin millet olmasını sağlayan kendine özgü yüce değerleri vardır. Bu değerlerin başında şüphesiz inançlar gelmektedir. Daha sonra bunu hemfikir oldukları prensipler ile diğer ortak değerleri takip eder.

Bir millet, varlığını devam ettirebilmesi için bu millî ve manevî değerlerine sahip çıkması gerekmektedir.  Bu değerlerin zaafa düştüğü, ya da düşürüldüğü dönemlerde milletlerin varlıkları da tehlikeye düşmüştür. İnsanlık tarihi bunun acı örnekleriyle doludur.

Aziz bir Millet olarak bizi biz yapan, yani millet yapan ve birliğimizin teminatı olan ana unsur dinimizdir. Milletimiz İslamiyetle şereflendikten sonra ilim ve san’at temeli üzerine güçlü medeniyetler ve devletler inşa etmişlerdir. Bu medeniyet ve devletin temelinde din, vatan, millet, bayrak ve ahlak hep var olagelmiştir.

Sizler bu milletin, bu toplumun manevi sigortalarısınız. Kur’an’ı hıfzederek, onu ahlaki bir davranışa dönüştürerek insanımıza hizmet edeceksiniz. Tabi hizmet ederken Milli ve Manevi değerlerimizi de tam özümsemiş bir hafız olarak hayatınızı idame ettireceksiniz. İzlediğiniz bu filmin milli – manevi değerler ve kişiliğiniz üzerinde çok büyük katkılar sağlayacağını biliyoruz. Rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu