HUZUREVİNDE ‘SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ’ KUTLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde engelli bir yaşlı için sürpriz doğum günü kutlaması düzenlendi.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Devlet Konservatuvarı ile Hatay Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yaşlılara moral amaçlı “doğum günü” etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlikte MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı Müdürü Şef Doç. Dr. Erhan Tekin ve Konservatuvarın korosu müzik dinletisi sundu.
Pasta kesiminin ardından müzik eşliğinde yaşlılarla birlikte pistte oynayan konuklar, huzurevi sakinlerine güzel ve neşeli bir gün geçirmelerini sağlamanın coşkusunu yaşadı.
HATAY HUZUREVİ 170 KİŞİLİK KAPASİTEYE SAHİP
Düzenlenen program ile ilgili bilgi veren Hatay Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, “Etkin bir güvenlik hizmeti yürütülmesinde kabul gören anlayış; suçla mücadeleye ve güvenlik politikalarının uygulanmasına toplumun katılım ve desteğinin sağlanmasına dayanmakta; öncelikle toplumsal beklentilerin ve taleplerin karşılanması bu anlayışın odak noktasını oluşturmaktadır. Buna kısaca “Toplum Destekli Polislik” denilmektedir.
Hatay Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 1985 yılında, Antakya’da faaliyete geçen “Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi”, 80’i normal bakım 90’ı özel bakım olmak üzere, toplamda 170 kişilik kapasiteye ve 70 dönüm arazi içerisinde bulunan 10.000 metrekare kapalı alana sahiptir.
60 yaşın üzerindeki bakıma muhtaç veya sosyal güvencesi olmayan, kimsesiz, özürlü-engelli yaşlılar kuruma başvuruda bulunabilirler. Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur emeklileri ise, kaldıkları yerin özelliklerine göre değişen tek veya çift kişilik oda ücreti ödeyerek huzur evinde kalabiliyorlar” denildi.
Hatay Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaşlılara hediyeler dağıtılırken, program, Antakya Devlet Konservatuvarı üyelerinin konseri ile sona erdi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu