HBB’den 40 DEPREMZEDE VATANDAŞA İŞ İMKÂNI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi,  Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ve SGDD-ASAM iş birliğiyle bazı depremzedelerin iş hayatına geri dönmesi için önemli bir projeye imza attı.

Proje ile hem büyükşehir ve ilçe belediyelerin deprem bölgesinde iş gücü ihtiyacı ve özel sektörün iş talepleri karşılanacak hem de deprem sebebiyle işsiz kalmış depremzedelerin iş gücü piyasasına erişimi sağlanmış olacak. Ayrıca proje ile depremzedelerin, hizmet, imalat, tarım, bilişim gibi sektörlerdeki tecrübelerinin devamı için imkân sağlanacak. Özellikle mobil belediye mutfaklarında oluşturulacak istihdam ile sıcak yemek teminin sürdürülebilmesi, psikososyal destek etkinlikleri ile proje yararlanıcılarının iyilik hallerinin arttırılması da projenin bileşenleri arasında yer alıyor.

İMZA TÖRENİ 2 MAYIS SALI GÜNÜ

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çadırlarda çalışacak personel için imza töreni 2 Mayıs Salı günü 14.30’da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılımıyla Antakya EXPO’da gerçekleşecek. Törene proje kapsamında istihdam edilecek 40 depremzede de katılacak.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu