Hatayspor Ruben’e rağmen kazandı: 1-2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor deplasmanda Sivasspor’u 2-1 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Hatayspor’da galibiyeti getiren goller Ayoub ve Bertuğ’dan geldi. Bu sonucun ardından teknik direktör Volkan Demirel Hatayspor macerasına 3 puanla başlamış oldu. Öte yandan taraftarlar 42’de kendini oyundan attıran Ruben’e büyük tepki gösterdi. Hatayspor Ruben yüzünden maçın yarısından fazlasını 10 kişi oynamak zorunda kaldı

Atakaş Hatayspor Süper Lig 8’inci hafta maçında Demir Grup Sivasspor’la karşı karşıya geldi. Bordo-Beyazlı ekibin yeni teknik direktörü Volkan Demirel, takımının başında çıktığı ilk karşılaşmada radikal oyuncu değişiklikleri yaptı. Samuel Adekugbe’nin yerine Kaan Kanak’la başlayan Demirel, ileri uçta da Bertuğ’a şans verdi. Geçen sezon sadece bir kez ilk 11’de sahaya çıkan Bertuğ Özgür Yıldırım, Sivas maçıyla birlikte bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında sahaya ilk 11’de çıkmış oldu. Sağ bek Kerim Alıcı da ilk kez Bordo-Beyazlı formayı giydi. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel maça, Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Ognjen Vranjes, Burak Öksüz, Kaan Kanak, Mehdi Boudjemaa, Onur Ergün, Ruben Ribeiro, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi (kaptan)ve Bertuğ Özgür Yıldırım 11’iyle başladı.
İki takım da maça temkinli başladı. Karşılamanın ilk 10 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde gerçekleşti.
KERİM ORTALADI, AYOUB TAMAMLADI
Maçın 14’üncü dakikasında Hatayspor öne geçti. Sağ kanattan Kerim Alıcı’nın ceza sahasına çıkardığı topa hareketlenen Ayoub El Kaabi, meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu. Bu gol aynı zamanda Hatayspor’un bu sezon deplasmanda attığı ilk gol oldu.
BERTUĞ TAKİPÇİLİĞİNİ KONUŞTURDU
Maçın 20’nci dakikasında fark 2’ye çıktı. Yine sağ kanattan gelişen atakta Kerim Alıcı topu ceza sahasına ortaladı. Ayoub El Kaabi kafayla topu arka direğe gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Bertuğ Özgür Yıldırım, topu boş kaleye yuvarlayarak farkı 2’ye çıkardı.
2-1’DEN SONRA SİVASSPOR’DAN ŞUT YAĞMURU!
Maçın 23’üncü dakikasında fark 1’e indi. Gradel’in sağdan yaptığı orta top Ulvestad’tan sekti. Arka direkte kafa vuruşunu yapan Erdoğan, topu kaleci Erce’nin sağından ağlarla buluşturdu.
Fark 1’e indikten sonra Sivasspor etkili gelmeye başladı. 28’de Gradel’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Erdoğan’ın uzak köşeye gönderdiği sert şutta top az farkla auta dışarı çıktı.
31’de Keita sağ çaprazdan etkili bir şut çıkardı. Erce gole izin vermedi.
RUBEN DURDUK YERE KENDİNİ ATTIRDI
Hatayspor, Sivasspor’un baskını kırıp topa daha çok sahip olduğu bölümde Ruben’in sorumsuzluğu yüzünden 10 kişi kaldı. 42’nci dakikada kaptırdığı top sonrası rakibine yaptığı faul nedeniyle sarı kart gören Ruben Rİbeiro, bu pozisyondan sonra hakemi alkışla protesto edince ikinci sarı kartı gördü ve oyundan atılarak Hatayspor’u sahada 10 kişi bıraktı.
İlk yarının sonuna 6 dakika ilave edildi. 45+1’de Sivas’ta Saba uzaklardan harika vurdu. Erce güçlükle topu kornere tokatladı. 45+2’de bu kez Gradel ceza sahası içinde kaleye vurdu. Erce bir kez daha gole izin vermedi. Maçın ilk yarısı Hatayspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
DEMİREL İKİNCİ YARIYA DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI
Hatayspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Kevin Varga, Bertuğ’un yerine oyuna dahil oldu. Hatayspor ikinci yarıda oyunu kendi yarı alanında kabul edip hızlı hücumlarla skor üretmeye çalıştı. Sivasspor 63’te bir kez daha Erce’ye takıldı. Önce Robin sonra Hakan’ın şutlarında gole izin vermeyen Erce takımını ayakta tutmaya devam etti.
65’te Rayane Aabid, Mehdi Boudjemaa’nın yerine oyuna dahil oldu.
İkinci yarıda tempo ilk yarıya oranla bir hayli düştü. Volkan Hoca, 76’da Saba ve Kerim’i oyundan aldı. Dylan ve Sadık Baş’ı sahaya sürdü. Yeni transfer Ze Luis’de 88’de Ayoub’un yerine oyuna dahil oldu.
Maçın son bölümlerinde Sivasspor’un baskını savuşturmayı başaran Atakaş Hatayspor, maçı 2-1 kazanarak ligdeki ilk galibiyeti aldı. Hatayspor bu galibiyetle birlikte puanını 4’e yükseltti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu