Hatayspor ligin ilk yarısını galibiyetle kapattı 0-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Son haftalarda üst üste aldığı kötü sonuçların gölgesinde zorlu Giresun deplasmanına çıkan bordo beyazlılar rakibini Ayoub’un golüyle devirerek ligin ilk yarısını galibiyetle tamamladı. Sakatlıkları biten Onur ve Traore’nin dönüşü takımı olumlu yönde etkiledi. Hatayspor’un rakibine çok net fırsatlar vermesi de dikkat çekti
Atakaş Hatayspor Süper Lig 19’uncu hafta maçında deplasmanda Giresunspor’la karşı karşıya geldi. Bordo beyazlı ekibin teknik patronu Ömer Erdoğan zorlu mücadeleye Munir Mohamedi, Simone Falette, Burak Öksüz, Isaac Sackey, Strail Popov, Ruben Ribeiro, Onur Ergün, Sadık Baş, Adama Traore, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf 11’iyle başladı.
Maçtaki ilk ciddi tehlike ev sahibinden geldi. 18’inci dakikada Hamidou Traore’nin ara pasıyla ceza sahası sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Diabate Munir’i bacakları arasından fileleri sarsmayı düşündü. Kaleci Munir, Diabete’nin şutunda gole izin vermedi.
28’inci dakikada Hatayspor gole çok yaklaştı. Ruben Ribeiro’nun savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Ayoub El Kaabi’nin sol ayağıyla topu aşırdı. Kaleciyi geçen top üst ağlarda kaldı.
30’uncu dakikada ceza sahasın sağ çaprazında topla buluşan Suleymanov kaleye sert bir şut çıkardı. Kaleci Munir bu pozisyonda hata yapmadı ve topu kontrol etti.
SADIK’IN ŞUTU DİREKTE PATLADI
42’nci dakikada Giresunspor’da Suleymanov hatalı bir pas attı. Topu kazanan Ayoub El Kaabi ceza sahası dışındaki Sadık’ı gördü. Sadık sağ ayağıyla çok sert bir şut çıkardı. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.
SULEYMANOV ZOR OLANI YAPTI
İlk yarının son saniyelerinde Giresunspor bir kez daha gole yaklaştı. 45+2’de Serginho’dan aldığı topla sol çizgiye inen Aziz Behich topu kale alanına ortaladı. Bomboş pozisyonda pozisyona giren Suleymanov’un topun gelişine vurdu. Süleymanov’un kale dibinden attığı sert şutta top üstten auta çıktı. Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
Maçın ikinci yarısı ilk yarıya oranla daha düşük bir tempoyla başladı. İki takım da çok sayıda pas hatası yaptı. Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan 66’ıncı dakikada oyuna müdahale etti. Sadık Baş ve Adama Traore oyundan çıktı. Muhammed Mert ve Saba Lobjanidze oyuna dahil oldu.
70 ve 71’inci dakikalarda Hatayspor Ayoub El Kaabi’yle gole çok yaklaştı. Diouf’un pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ayoub’un sert şutu kaleciden geri geldi. Bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Saba Lobjanidze topu Ayoub’la buluşturdu. Ayoub penaltı noktası civarında topla buluştu ancak isteği vuruşu yapamadı.
MUHAMMED ORTALADI, DİOUF İNDİRDİ, AYOUB BİTİRDİ
Dakikalar 81’i gösterdiğinde Hatayspor zorlu deplasmanda öne geçti. Muhammed Mert’in ceza sahasına havalandırdığı topa iyi yükselen Mame Diouf topu Ayoub’a indirdi. Ayob da yakın mesafeden kayarak dokunuşunu yaptı ve Hatayspor’u 1-0 öne geçirdi. Ayoub El Kaabi 85’te sakatlandı ve yerini Muhammed Kamara’ya bıraktı.
Maçın sonuna 7 dakika ilave edildi. 90+1’de Giresun beraberliğe çok yaklaştı. Champness’in pasıyla ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Doukara’nın yerden uzak köşeyi düşündü. Doukara’nın şutunda top direğin dibinden auta çıktı.
90+7’de Hatayspor rakibini az adamla yakaladı. Diouf’un pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Lobjanidze’nin şutunda kaleci gole izin vermedi. Bu pozisyondan saniyeler sonra maçın son düdüğü çaldı. Rakibini tek golle deviren Hatayspor ligin ilk yarısını 32 puanla tamamladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu