Hatayspor kaleci Altay’ı geçemedi 1-2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bordo beyazlılar özellikle ikinci yarısında çok sayıda gol pozisyona girdiği maçta Fenerbahçe’ye 2-1 yenildi. Kaleci Altay’ın inanılmaz kurtarışlar yaptığı maçta Boupendza’nın attığı jeneriklik gole Hatayspor’a yetmedi.

Atakaş Hatayspor Süper Lig 23’üncü hafta maçında Antakya Atatürk Stadı’nda haftaya lider giren Fenerbahçe’yi ağırladı. Bordo beyazlıların teknik patronu Ömer Erdoğan maça kalede Munir, geri dörtlüde Mesut Çaytemel (kaptan), Jean Claude Billong, Yusuf Abdioğlu, Strahil Popov; orta alanda Rayane Aabid, Ruben Ribeiro, Adama Traore; ileri uçta ise Selim Ilgaz, Aaron Boupendza ve Mame Diouf 11’yle başladı.
Maçın 7’inci dakikasında konuk takımda Caner ceza sahası dışından topun gelişine sert vurdu. Kaleci Munir topu kornere çeldi.
Hatayspor 18’inci dakikada etkili geldi. Boupendza’nın sol kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Diouf kale alanında topa dokunamadı.
Hatayspor’da 22’inci dakikada Yusuf Abdioğlu sakatlandı. Yusuf’un yerine Pablo Santos oyuna dahil oldu.
25’te Boupendza kaleciyle karşı karşıya kaldı. Boupendza şut atmakta gecikince Caner araya girdi.
26’da Fenerbahçe öne geçti. Ceza sahasına gelen ortada Thiam kafa vuruşunu yaptı. Top önce kaleci Munir’e sonra Thiam’a çarparak filelerle buluştu.
28’de Hatayspor beraberlik golüne yaklaştı. Boupendza enfes bir hareketle topu önüne aldı ve sol çaprazdan çok sert bir şut attı. Top üstten auta çıktı.
32’de Popov ceza sahasına girmeden topa çok sert vurdu. Kaleci Altay köşeye giden topa çok iyi uzandı ve gole izin vermedi.
38’de kaptan Mesut rakibine yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.
Maçın ilk yarısı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
KALECİ ALTAY YILDIZLAŞTI
Hatayspor ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Kaptan Mesut yerini Katranis’e bıraktı.
48’de Hatayspor çok etkili geldi. Selim soldan ortaladı. Traore iki kişiden şık bir şekilde sıyrıldı ve dar açıdan topu ortlamak istedi ancak kaleci topa sahip oldu.
50’de Ruben Riberio yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.
53’te Hatayspor inanılmaz bir gol kaçırdı.  Traore’nin savunma arkasına attığı enfes pas sonrasında kaleciyle karşı karşıya kalan Boupendza topu kaleci Altay’a nişanladı.
63’te Boupendza bir kez daha gole çok yaklaştı. Gabonlu golcü ceza sahasına girmeden topu kaleye gönderdi. Direğe çarpan top yandan auta çıktı.
65’te Kamara, Aabid’in yerine oyuna dahil oldu.
76’da Hatayspor’un kullandığı kornerde seken top Kamara’nın önünde kaldı. Kamara’nın şutunda Ozan topu çizgiden çıkardı.
MESUT ÖZİL İLK MAÇINA ÇIKTI
Fenerbahçe’nin yeni transferi Mesut Özil 76’da Thiam’ın yerine oyuna dahil oldu. Yıldız oyuncu ilk kez Antakya Atatürk Stadı’nda bir Süper Lig maçına çıkmış oldu.
78’de Boupendza ceza sahası dışından enfes bir şut attı. Kaleci Altay 90’a giden topu güçlükle kornere çeldi.
80’de Kamara şık çalımşarla sıfıra inip ortasını yaptı. Diouf kafa vuruşunda kaleci Altay bir kez daha gole izin vermedi.
86’da Boupendza şık çalımlarla topu taşıdı. Seken topta Kamara kaleciyle ksrşı karşıya kaldı. Kaleci Altay bir kez daha kalesini gole kapattı.
88’de fark 2’ye çıktı. Ferdi’nin yaptığı ortada Billong ters bir vuruşla kendi kalesine gol attı.
BOUPENDZA’DAN İNANILMAZ GOL
90’da Boupendza inanılmaz bir gol attı. Enfes bir hareketle topu önüne alan Gabon’lu golcü topu 90’a taktı.
Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi. Kalan sürede bordo beyazlılar beraberlik golünü bulamadı ve Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu