Hatayspor ikinci yarıda açıldı 0-2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Bordo beyazlılar ilk yarısında beklentilerin altında kaldığı maçın ikinci yarısında toparlandı. Rakibini Muhammet (kendi kalesine) ve Diouf’un (penaltı) golleriyle 2-0’lık skorla deviren Hatayspor’da Billong 84’üncü dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Bordo beyazlılar bu galibiyetin ardından 31 puana ulaştı ve puan cetvelinde 5’inci sıraya yerleşti

Atakaş Hatayspor Süper Lig 19’uncu hafta maçında Denizli Atatürk Stadı’nda Yukatel Denizlispor’la karşılaştı. Bordo beyazlıların teknik patronu Ömer Erdoğan maça, Akın Alkan, Strahil Popov, Jean Claude Billong, Pablo Santos, Mesut Çaytemel (kaptan) Rayane Aabid, Ruben Ribeiro, Adama Traore, Babajide David Akintola, Aaron Boupendza ve Mame Diouf 11’iyle başladı.
Kar yağışı altında oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip daha etkili başladı. Maçın 3’üncü dakikasında Denizlispor gole yaklaştı. Recep Niyaz’ın ceza sahası dışında attığı sert şut kaleci Akın’dan döndü. İkinci pozisyonda Sacko’nun vuruşunda Akı bir kez daha gole izin vermedi. Maçın hakemi daha sonra Sacko’nun pozisyonu için ofsayt bayrağını kaldırdı.
10’uncu dakikada Denizlispor bu kez Mesanovic’le gole yaklaştı. Sagal’ın soldan çıkardığı pasta Mesanovic penaltı noktasının yanından şutunu attı. Kaptan Mesut’a çarpan top savunma tarafından tehlike bölgesinden uzaklaştırıldı.
15’te Denizlispor gole çok yaklaştı. Sacko’nun kale önüne attığı pasta Dossevi gelişine vurdu. Kaleci Akın gole izin vermedi.
30’da Hatayspor köşe vuruşu kazandı. Popov’un ortasında Akintola etkili bir kafa vuruşu yapamadı ve top kalecinin kucağına gitti.
32’de Billong yan hakeme itiraz ettiği gerekçesiyle sarı kart gördü.
34’te bu kez Ruben Ribeiro, Dossevi’ye yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.
Maça kötü başlayan bordo beyazılar ileri uçta istediği pozisyonları yakalamakta güçlük çekti. Zaman zaman aralarında tartışan oyuncuların maça iyi konsantre olamadıkları gözlendi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.
İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI
Hatayspor maçın ikinci yarıya golle başladı. Maçın 47’inci dakikasında Bopendza’nın ortasında Traore’nin şutu direkten döndü. Kale çizgisi önünde duran Muhammet Özkal’a çarpan top filelerle buluştu ve bordo beyazlılar 1-0 öne geçti.
Maçın 50’inci dakikasında Hatayspor ikinci gole çok yaklaştı. Popov’un kale alanına gönderdiği pasta Diouf uygun durumda topa vuramadı.
55’te Boupendza dar açıdan şansını denedi. Top yağ ağlarda kaldı.
57’de Lopes kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak maçın hakemi Lopes’in şut öncesinde Traore’ye faul yaptığına karar verdi ve gol geçersiz sayıldı.
66’da Popov sağdan ortaladı. Akintola’nın kafa vuruşunda kaleci Pantilimon hata yapmadı.
68’de Denizli etkili geldi. Kullanılan köşe vuruşunda Lopes topa çok iyi yükseldi. Lopes’in uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
69’da Hatayspor etkili geldi. Akintola’nın ortasında kaleci Pantilimon topa sahip olarak tehlikeyi önledi.
75’te Adama Traore yerini Isaac Sackey’e bıraktı.
Oyuna yeni giren Sackey, ceza sahası içinde topa çok sert vurdu. Rakip takımda Sacko topa eliyle müdahale edince maçın hakemi beyaz noktayı işaret etti.
77’de penaltı vuruşunda topun başına geçen Mame Diouf topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 2-0’a taşıdı.
Denizlispor 80’de Sagal’la gole yaklaştı. Sagal, kale alanına gönderilen topa tokundu. Top üstten auta çıktı.
84’üncü dakikada Hatayspor’da Billong Sagal’a yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bordo beyazlılar maçın bölümlerini 10 kişiyle oynadı.
Hatayspor 10 kişi kaldıktan sonra Denizli topa daha çok sahip olmaya başladı.
89’da Hatayspor Boupendza ile gole yaklaştı. Boupendza’nın sol çaprazdan attığı sert şutta savunmadan sekip kornere çıktı.
Maçın sonuna 6 dakika ilave edildi.
90+2’de Boupendza bir kez daha şansını denedi. Top kalecide kaldı.
90+5’te Akintola rakibinden topu kaptı. Akintola’nın vuruşunda top ağlara gitti ancak hakem Akintola’nın topu eliyle kontrol ettiği gerekçesiyle golü iptal etti.
Rakibini 2-0’la geçen bordo beyazlılar bu galibiyetin ardından 31 puana ulaştı ve puan cetvelinde 5’inci sıraya yerleşti. Haber: Sabahattin Atasoy

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu