Hatayspor ağır yaralı 1-3

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Bir hayli gergin geçen mücadelede maça neredeyse 1-0 önde başlayan Hatayspor, yediği beraberlik golünden iki dakika sonra 10 kişi kalınca oyundan düştü. Rakibine 3-1 yenilen bordo beyazlılar ilk 4’teki yerini de kaybetmiş oldu. Hatayspor’un golü Ayoub’tan gelirken konuk ekibe 3 puanı getiren goller M’poku (2) ve Ahmed Hassan’dan geldi
Atakaş Hatayspor Süper Lig 18’inci hafta maçında, eski teknik direktörü İlhan Palut’un çalıştırdığı Konyaspor’u ağırladı. Bordo beyazlı ekibin teknik patronu Ömer Erdoğan maça Munir Mohamedi, Strahil Popov, Fatih Kuruçuk, Burak Öksüz, Samuel Adekugbe, Isaac Sackey, Ruben Ribeiro, Sadık Baş, Muhammed Mert, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf 11’yle başladı.
AYOUB FIRSATÇILIĞINI KONUŞTURDU
Maça hızı başlayan Hatayspor, 3’üncü dakikada öne geçti. Konyaspor’da Ahmet Çalık topu kalecisine kazandırmak isterken Ayoub El Kaabi araya girdi ve yakın mesafeden attığı şutla fileleri havalandırarak Hatayspor’u 1-0 öne geçirdi.
10’uncu dakikada Hataysporlu Adekugbe, Serdar Gürler’e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
23’üncü dakikada konuk ekip etkili geldi. Serdar’ın sağ kanattan çıkardığı pasa hareketlenen Cikalleshi’nin topuğuyla attığı şut yandan auta çıktı.
27’inci dakikada gelişen Hatayspor atağında savunma arkasına hareketlenen Ayoub, kalesini terk ederek topu uzaklaştırmaya çalışan kaleci Sehic’ten topu almayı başardı ancak Sehic, Ayoub’a faul yaptı. Sehic’in sarı kart gördüğü pozisyon sonrası kullanılan serbest vuruşta Ruben’in kaleye attığı şut üstten auta çıktı.
ÖNCE GOL SONRA KIRMIZI KART!
29’da skora denge geldi. Hızlı gelişen Konyaspor atağında Serdar Gürler sağ kanattan ceza sahasına
etkili bir orta yaptı. M’poku topun gelişine çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Munir’in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.
Bu golden sadece iki dakika sonra kritik pozisyonda rakibi Serdar’ı çekerek durduran Adekugbe ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı görerek Hatayspor’u 10 sahada 10 kişi bıraktı.
Bunun üzerine Ömer Hoca, 36’ncı dakikada Muhammed Mert’in yerine Bülent Cevahir’i oyuna aldı.
45’te Konyaspor gole yaklaştı. Serdar Gürler ceza sahası dışından topa sert vurdu. Herkesi geçen top üst direğe çarparak oyun alanına geri geldi. İlk yarı 1-1 sona erdi.
Hatayspor ikinci yarıya Sadık Baş, Saba Lobjanidze değişikliğiyle başladı.
51’inci dakikada konuk ekipte Serdar Gürler’in sağdan yaptığı ortada Abdülkerim’in kafa vuruşu üstten auta çıktı.
M’POKU BİR KEZ DAHA SAHNEDE!
54’üncü dakika Konyaspor öne geçti. Skubic’in sağdan kullandığı taç atışında Cikalleshi topu kafayla ceza sahasına gönderdi. Ceza yayında topu önünde bulan M’poku çok sert bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.
56’da rakibine faul yapan Fatih Kurucuk sarı kart gördü.
72’de Fatih Kuruçuk’un çevirdiği topta Ayoub’un şutu ağlarla buluştu ancak yan hakem topun dışarıdan çevrildiği gerekçesiyle golü iptal etti.
KONYASPOR 81’DE 10 KİŞİ KALDI
81’e gelişen Hatayspor kontra atağında Ayoub El Kaabi, Ahmet Çalık’ın sert faulüyle yerde kaldı. Maçın hakemi Halil Umut Meler bu sert hareket sonrası Ahmet’e direkt kırmızı kart gösterdi.
85’te Hatayspor’de iki değişiklik daha gerçekleşti. Sackey ve Bülent oyundan çıkarken Kamara ve Kamil Ahmet oyuna dahil oldu.
FATİH’İN FÜZESİ KALECİYE TAKILDI
Aynı dakikada Fatih Kuruçuk yaklaşık 3 metrelik bir mesafeden harika bir şut çıkardı. Kaleci Sehic 90’a giden çok iyi uzandı ve golü önledi.
Hatayspor rakibinde 10 kişi kalmasıyla baskısını iyice artırmaya başladı. Maçın sonuna 5 dakika ilave edildi.
90+1’de Popov ceza sahasına gönderdiği top Fatih’in önüne düştü. Fatih uygun durumda topu üstten auta gönderdi.
Rakip yarı alanda gol arayan Hatayspor az adamla yakalandı. 90+2’de Hatayspor’u ikiye bir yakalayan Konyaspor’da Michalak’ın pasında Ahmed Hassan bomboş pozisyonda topu ağlara gönderdi.
Maçı 3-1 kazanan Konyaspor puanını 36’ya çıkarırken Hatayspor 29 puanda kaldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu