Hataypor 3 puan peşinde!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Süper Lig’de bitime 6 hafta kaldı. Geçtiğimiz hafta aldığı yenilgiyle Avrupa hedefinden uzaklaşan Hatayspor, seyircisi önünde Sivasspor’u devirerek rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Zorlu maç öncesi tüm planlarını galibiyet üzerine kuran Hatayspor’da Ruben ve Traore dışında eksik yok

Atakaş Hatayspor, Süper Lig 33’üncü hafta maçında bugün Demir Grup Sivasspor’u ağırlayacak. Ozan Ergün’ün düdük çalacağı karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Bordo-Beyazlı ekip önceki gün maçın oynanacağı Yeni Hatay Stadyumu’nda yaptığı çalışmayla Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Ömer Erdoğan yönetiminde yapılan ve yaklaşık 1 saat 25 dakika süren idmanda dinamik ısınmanın ardından, pas drili, dar alan ve taktik çalışması gerçekleştirildi. Hatayspor dün yaptığı idmanla birlikte Demir Grup Sivasspor maçının hazırlıklarını tamamladı.

HATAY SON 5 MAÇTA SADECE 1 KEZ KAZANDI

Bordo-Beyazlı ekip haftaya 48 puanla 8’inci sırada giriş yaptı. Çıktığı son 5 lig maçında sadece 1 kez 3 puan alabilen Hatayspor, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip kaleye 12 gol atan Hatay ekibi kendi kalesinde ise 9 gol gördü. Hatayspor geçtiğimiz hafta deplasmanda Fraport Tav Antalyaspor’a 4-1’lik skorla boyun eğmişti.

SİVAS SON 5 MAÇTA 7 PUAN ALDI

Haftaya 41 puanla 13’üncü sırada giriş yapan Demir Grup Sivasspor son 5 maçında 7 puan topladı. 2 galibiyet 2 yenilgi ve 1 beraberlik alan Sivas ekibi bu maçlarda rakip kaleye 7 gol attı kendi kalesinde ise 8 gole engel olamadı. Sivasspor geçtiğimiz hafta kendi sahasında Medipol Başakşehir’e 2-0 mağlup oldu. Sivasspor çıktığı son iki deplasman maçında da yenilmedi. Adana Demirspor’u 3-2’yle geçen Rıza Çalımbay’ın öğrencileri bir önceki haftada da Giresun deplasmanından 2-2’lik skorla döndü.

HATAYSPOR BİR İLK PEŞİNDE

İki takım Süper Lig’deki 4’üncü randevuya çıkmaya hazırlanıyor. Süper Lig’de rakibi karşısında galibiyet alamadı. Geçtiğimiz sezon oynanan maçların ikisi de 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Antakya’da maçta Hatayspor’un golü Akintola’dan gelirken, deplasmandaki maçta ise ağları sarsan Mame Diouf oldu.

Bu sezon ligin ilk yarısında oynanan mücadele Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanan mücadele ise ev sahibi Sivasspor’un 4-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Yatabare’nin hat-trick yaptığı maçta diğer golü Henrique kaydetti. Hatayspor bugünkü maçta rakibini devirerek, rakibi karşısında Süper Lig tarihinde ilk kez 3 puana uzanmak istiyor.

RUBEN CEZALI, TRAORE SAKAT

Zorlu maç öncesi Atakaş Hatayspor’da kart cezalısı olan Ruben Ribeiro ile sakatlığı devam eden Adama Traore dışında bir eksik bulunmuyor. Demir Grup Sivasspor’da kart cezalısı olan Uğur Çiftçi ile arka adalesinden sakatlanan Kayode ve darbeye bağlı bir sakatlık yaşayan James, Hatyaspor karşısında forma giyemeyecek.

FATİH KULÜBEYE, SACKEY STOPERE

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın Antalyaspor’a 4-1 mağlup olan kadroda biri zorunlu iki değişikliğe gitmesi bekleniyor. Cezalı olan Ruben’in yerine orta alanda Mehdi Boudjemaa’nın forma giymesine kesin gözüyle bakılırken, Fatih Kuruçuk’un da kulübeye çekilerek cezası biten Isaac Sackey’in yeniden ilk 11’e monte edileceği tahmin ediliyor.

Bordo-Beyazlı ekibin teknik patronu Ömer Erdoğan’ın maça Munir Mohamedi, Kamil Ahmet Çörekçi, Burak Öksüz, Isaac Sackey, Samuel Adekugbe, Onur Ergün, Mehdi Boudjemaa, Yassiene Benzia, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Mame Diouf (kaptan) 11’yle başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu