Hatay’ın ulaşım ağıyla ilgili sıkıntılar bitecek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile birlikte Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.
Pandemi sürecinin tarımın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Türkiye’nin de Hatay’ın da kurtuluşu tarımdadır. Özellikle salgın döneminde tarımın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Gelecek tarımdadır. “ dedi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Ak Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni (HGC) ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye’nin ve Hatay’ın kurtuluşunun tarımda olduğunu söyledi.
YOL MESELESİ ÖNEMLİ BİR MESELE
Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yol meselesinin çok önemli bir mesele olduğunu belirterek, “Hükümet olarak biz son 20 yılda otoban miktarını 8 bin kilometreden, 30 bin kilometreye çıkarttık. Hatay’da yollar yapıldı. Ama çok ciddi açığımız var. Gaziantep’ten Antakya’ya kadar olan kısmın, Topboğazına kadar olan kısmı yapıldı. Otoban gibi duble yol var. Topboğazı ve Antakya arasındaki yolda iyileştirme yapıldı. Ancak bu yol yetmiyor. Topboğazından Antakya’ya kadar 20 tane ışıkta duruyoruz. O ışıkların bay-pas edilmesi lazım” dedi.
OTOBAN PROJESİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Otoban’ın Sarımazı’dan Havalimanına, havalimanından da Cilvegözüne gelmesinin Hatay’ın en önemli meselesi olduğunu belirten Yayman, “Acilen Sarımazı’da biten otobanın Havalimanına kadar gelmesi gerekiyor. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Güzergah değişikliği yüzünden otobanımızın gelmesi gecikti. Şu anda proje çalışmalarımız devam ediyor. Sadece 1 kilometre otobanın maliyeti 2 milyar dolar. Bunlar tabi çok büyük rakamlar. Bizim proje çalışmamız bitmek üzere, 2023 yatırım programına alıp proje takibini yapacağız.” dedi.
HATAY’IN KURTULUŞU TARIMDA
Türkiye’nin kurtuluşunun tarımda olduğunu belirten Yayman, “Türkiye’nin de Hatay’ın da kurtuluşu tarımdadır. Özellikle salgın döneminde tarımın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Gelecek tarımdadır. Tahtaköprü barajı bitti. Ceyhan nehrinin suyunu 123 kilometrelik, kanalla tahtaköprü barajına getirdik. Tahtaköprü barajının su tutma kapasitesini 4 katına çıkarttık. 110 milyon metreküp su tutuyordu, şimdi 450 milyon metreküp su tutuyor. Şu anda da barajımızda 70 milyon metreküp su var.”
REYHANLI BARAJI SÖYLEMLERİ ÜZÜYOR
“Reyhanlı Barajı ile ilgili söylenenlere üzülüyorum. Siyaset bir etiği gerektiriyor. Bir milletvekili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda her şeyi yapıyoruz. Reyhanlı barajı bitti mi bitmedi mi? Tartışması var. Ben bu tartışmalara üzülüyorum. Çünkü baraj bitmedi demek ayrı. Evet baraj bitti ama bu baraja su getirecek kanallar bitmedi demek ayrı. Evet Reyhanlı barajı bitti. Ama baraja su getirecek kanallar mayıs 2023’te bitecek. Biz ona Hatay’ın GAP projesi diyoruz. Menzelet Barajından Tahtaköprüye getirdiğimiz suyu, Reyhanlı barajına getirecek olan 36 kilometrelik suni nehir ile Reyhanlı barajına getireceğiz.
KANAL 2023 MAYISTA TAMAMLANACAK
“Çünkü Reyhanlı barajı bir ırmağın üzerinde olmayan bir baraj. Su tutma kapasitesi 480 milyon metreküp. Tahtaköprü’den daha fazla su tutuyor. 36 kilometrelik kanalların tünelleri bitti. Betonlama işlemleri başladı. Üç vardiyada çalışmalar devam ediyor. Mayıs 2023 tarihinde de 36 kilometrelik kanal tamamlanacak ve suyu reyhanlı barajına getireceğiz.” diye konuştu.
VATANDAŞIN FERASETİ YÜKSEK
Ak Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, meclisin tatile girmesi ile birlikte il genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Tüm ilçelerimizi ziyaret edip vatandaşlarımıza dokunmaya onların sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye devam ediyoruz. Evet ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar var. Bütün bunların farkındayız. Ama vatandaşlarımızda biliyor ki bu sıkıntıları çözebilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun kadroları var. Cumhurbaşkanımıza ve kadrolarına bu güvenin devam ediyor olması sevindirici bir şey. Ak Parti hükümetinin tüm vatandaşlarımızı eğitimde sağlıkta yapılan yatırımları, vatandaşlarında bunları gördüğünü ve vatandaşın ferasetinin yüksek olduğunu bir kez daha gördük. Tüm kadrolarımız sahada çalışıyor. Hepimiz Hatay için çalışıyoruz” dedi.
TEMMUZ İYİLEŞTİRMELERİNİ HİSSEDEBİLİYORUZ
Ak Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, yaz çalışma döneminde çalışmalarını harfiyen yerine getirdiklerini belirterek, “Milletvekillerimiz meclisin tapalı olması dolayısı ile ilimizdeler. Cumhur İttifakı olarak, 6 milletvekilimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla yaz çalışma programlarımızı harfiyen icra ediyoruz. Hatay’ın bütün ilçelerinde milletvekillerimiz başta köyden ve beldeden mahalleye dönüşen yerler olmak üzere seçmenimizle bir araya geliyor. Tabi yaz çalışma programlarımızla ilgili bir takım tespitlerimiz var. Onlardan önce şunu rahatlıkla ifade edebiliyoruz. Özellikle Temmuz ayında yapılan iyileştirmelerden sonra sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz cümlesinin çok net bir şekilde hayata geçtiğini vatandaşımızda hissedebiliyor ve görüyoruz.” dedi.
ÇİFTÇİLERİMİZ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Çiftçilerin son iki yılda özellikle altın çağını yaşadıklarını belirten Yeşildal, “Sanayicimizin üretim bantları tam kapasite devam ediyor. İki vardiya, üç vardiya çalışan fabrikalarımız var. İhracatımıza Hatay olarak çok ciddi katkılarda bulunuyoruz. Demirçelik sektörü başta olmak üzere, Antakya bölgesi için söylüyorum. Mobilyacılık, ayakkabıcılık başta olmak üzere üretim bantlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geriye kalan sabit ücretlilerimiz, başta asgari ücretliler olmak üzere, emeklilerimiz olmak üzere, çalışanlarımız, memurlarımız ve işçilerimiz olmak üzere Temmuz ayında yapılan iyileştirmelerin sahada çok olumlu karşılandığını ifade etmek isterim.”
VATANDAŞIMIZIN DAHA AZ ETKİLENMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
“Vatandaşlarımız bir takım sıkıntıların olduğunun farkında, bizlerde farkındayız. O sıkıntıların çözümüne ilişkin, özellikle pandemi sırasında dünyada üretimin durması, pandeminin hemen ardından gelen talep artışı ve piyasada oluşan dengesizlikten kaynaklı, yaşanan handikaplara birde Rusya-Ukrayna savaşının eklenmesi, güç dengelerinin bilek güreşi, doğal olarak tüm dünyada olduğu gibi piyasalara yansıyor. İşte bu handikaplarında giderilmesi adına vatandaşımızı bu dezavantajlı pozisyondan daha az etkilenmeleri adına çalışmalarımız devam ediyor.”
HATAY’IN ULAŞIM AĞIYLA İLGİLİ SIKINTILAR BİTECEK
Toplumumuzun gündeminde olan bütün meseleler ile ilgili hükümetimiz vaziyet almış durumda. Yakın tarihte meclisin açılması ile birlikte sözleşmeli işçilerin problemleri, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmalar tamamlanacak. İnşallah vatandaşımızın beklentilerine karşılayacak adımlar atılacak. Her alanda yatırımlarımız devam ediyor. Ulaşım anlamında Hatay’da çok ciddi yatırımlarımız var. Bitirdiklerimiz var devam edenler var. Milletvekillerimizin bire bir takip ettiği işler var. Hatay’ın ulaşım ağıyla ilgili olan eksikleri bitirme hedefindeyiz.”
TAM KADRO SAHADAYIZ
“İlimizde sağlık alanında çok ciddi yatırımlarımız oldu. İlimiz sağlık alanının güçlendirilmesi anlamında çok önemli adımlar atılmıştı, atılmaya devam ediyor. Şu son dönemde bitirilen hizmete açılmayı bekleyen hastanelerimiz var. Eylül aynında itibaren hepsini hizmete sokacağız. Bizler hem vatandaşlarımızla bir ve beraberiz. Vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini dinliyoruz. Hem yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Allahın izniyle yaz çalışma bölümünde temas etmediğimiz yer kalmayacak” diye konuştu.
96 MAHALLEMİZE EŞİT HİZMET GÖTÜRÜYORUZ
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’da tüm ekiplerinin sahada çalıştığını belirterek, “Antakya’mızın 96 mahallesine eşit hizmet götürmek için çalışıyoruz. Ekiplerimiz tümü sahada çalışıyor. Vatandaşlarımıza hizmet için tam kadro sahadayız. 96 mahallemizde çektiğimiz en büyük sıkıntı devam eden alt yapı çalışmaları. Bu yüzden vatandaşlarımız bizi arayarak yollarının yapılmasını istiyor. Ancak alt yapı çalışmaları tamamlanmadan oylarlı yapamıyoruz. O noktada biz teşkilatımızla, milletvekillerimizle, il başkanlarımızla milletimizin hizmetindeyiz. Seçimlere kadar vatandaşlarımızın yol ve park sorunlarını ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu