Hatay’da deprem konutları ve hastaneler için temel atma töreni düzenlendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay İskenderun yeni kaymakamlık binası önünde gerçekleştirilen, Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’ne katılarak, bir konuşma yaptı. Hatay’ın, 6 Şubat depremlerinde hem can kaybı, hem yıkılan bina sayısı bakımından ilk sırada yer aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tespitlerde gelinen noktaya göre şehrimizde 100 bin binadaki 338 bin bağımsız bölüm, yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olarak kullanılamaz hâle gelmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Hatay’da toplamda 238 bine yakın konutu ve köy evini yaparak, hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Depremden bugüne 50 bin konut ve köy evinin inşasına başlanmasıyla ilgili süreci sonuçlandırdık. Bugün Hatay’da temelini atacağımız 3 bin 122 konutla birlikte 22 bin 467 konutun inşası fiilen başlamıştır. Bölgedeki şehirlerimizin tamamında her gün binlerce yeni konutun temelini atarak, sizlere verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Önümüzdeki bir yıl içinde 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak, şehir merkezlerimizi yerinde dönüştürerek, insanlarımıza sağlam, güvenli, huzurlu yuvalar ve işyerleri kazandıracağız.”
RIFAT SARI: YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ
Temel Atma Töreni’ne telekonferans yönetimiyle katılan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Devlet millet el ele hep birlikte yaralarımızı sarıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle İlimiz genelinde ve Altınözü’müzde yapılacak Toplu Konut ve Hastane inşaatlarının toplu temel atma törenine telekonferans bağlantısıyla katılım sağladık. Yapılacak konutların ve devlet hastanelerini ilimize, ilçemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu