Hatay, vaka sayısının en çok arttığı ilk 10 il arasında!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vaka yoğunluğunda en çok artış gösteren 10 ilin tamamı da aşı haritasında mavi kategoride yer alıyor. Aşılama oranının yüzde 75’in üstünde olduğu bu 10 ilde vaka sayılarının yükselmeye devam etmesi dikkat çekiyor. Aşı olanların da taşıyıcı olabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, vatandaşları rehavete karşı uyararak maske, mesafe ve hijyen hatırlatmasında bulunuyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. 6-12 Kasım tarihleri arasında Hatay’daki vakla sayısı yüz binde 245,52’ye yükseldi. 30 Ekim – 5 Kasım tarihlerinde Hatay’daki vaka sayısı yüz binde 211,59’du. Hatay’da vaka sayıları bir haftalık arayla yüzde 33,93’lük bir artış göstermiş oldu. Hatay’ın vaka yoğunluğu en çok artan 10 şehirden biri olduğunu ifade eden Bakan Koca, “6-12 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana, Bartın” dedi. Aşı olma çağrısını yineleyen Bakan Koca, “İlk doz aşılanmada kısa sürede başarı elde ettiği halde, ikinci doz oranı yüzde 65’in altında kalan 8, yüzde 80’in altında kalan 59 ilimiz var. Aşılanmada halen kararsız olanlara hatırlatmak istiyoruz: İnsanlık aşıda istekli. Aşılanma oranı düşük ülkeler, aşı tedarik edemeyen ülkelerdir” ifadelerini kullandı.

AŞI REHAVETE YOL AÇMAMALI

Öte yandan, vaka yoğunluğunda en çok artış gösteren 10 ilin tamamı da aşı haritasında mavi kategoride yer alıyor. Aşılama oranının yüzde 75’in üstünde olduğu 10 ilde vaka sayılarının yükselmeye devam etmesi dikkat çekiyor. Aşı olanların da taşıyıcı olabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, vatandaşları rehavete karşı uyararak maske, mesafe ve hijyen hatırlatmasında bulunuyor. Ülke genelinde günlük vaka sayıları 20 binde, günlük vefat sayıları ise 200’lerde seyretmeye devam ediyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu