Hatay Orman Bölge Müdürlüğü binası hizmete açıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, merkez Antakya ilçesinde hizmete giren Hatay Orman Bölge Müdürlüğü binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada müdürlüğün hayırlı olması temennisinde bulundu.
Orman Genel Müdürlüğünün 183 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve önemli tecrübelerinin bulunduğunu vurgulayan Kirişci, son dönemde gerek uçak gerek helikopter gerekse insansız hava araçları noktasında ellerindeki envanteri daha da geliştirdiklerini söyledi.
Yangınlara karşı gece atış yapabilen helikopterleri kullanmaya başladıklarını anımsatan Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıklıkla gündeme gelen ve polemik konusu olan Türk Hava Kurumunun uçaklarını da satın alarak bünyemize kattık. Onların gerekli denetimleri, bakımları ilgili birimlerin yapması şartıyla bu envantere kazandırdığımız artık uçak, helikopter, İHA filomuz bunlar havadakiler. Bir de karada olanlar var. Ormanla ilgili çalışanımız 21 bindi, 4-5 bin kardeşimizi daha ekledik, sayı 26 bine çıktı. Biz bunlara ‘Orman Savaşçıları’ adını veriyoruz. Tabii ki iş makineleriniz var, arazöz başta olmak üzere dozerlerimiz, greyderlerimiz diğer müdahale araçlarımız… Bunlar da çok şükür en üst düzeye çıktı.”
Kirişci, yılbaşından bugüne 1630 yangının meydana geldiğini belirterek “Bunlar 11 dakika gibi çok kısa sürede müdahale edilerek gerek havadan gerekse karadan yapılan müdahalelerle bu işin kısa sürede üstesinden gelindi. Tıpkı bizim öğleyin burada, Hatay merkezde gördüğümüz yangın gibi bu yangınlar da söndürülmüş oldu” dedi.
Ülkenin yüzde 55’inin yangına meyilli orman varlıklarıyla örtülü olduğunu ifade eden Kirişci, şöyle konuştu: “Yangın olacak ama insan unsuru burada çok çok önemli. Bakanlık olarak bizim tedbirlerimiz tamam ama toplum olarak 85 milyonun bu konuda teyakkuz halinde olması ve Orman Teşkilatımıza yardımcı olması bizim en büyük hassasiyetimiz, en büyük talebimiz, en büyük buradaki beklentimizdir. Ben vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını hassaten istirham ediyorum. İnşallah bu Bölge Müdürlüğüne özellikle orman yangınları konusunda fazla bir iş düşmez.”
Bakan Vahit Kirişci ve diğer katılımcılar konuşmaların ardından kurdele keserek binada incelemede bulundu.
HAYATINI KAYBEDEN DKMP GÖREVLİSİNİN AİLESİNE ZİYARET
Bakan Kirişci, açılış programının ardından 11 Eylül’de Defne’de izinsiz avlanan kişilerin tüfekle ateş açması sonucu hayatını kaybeden Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay Şubesi personeli Mehmet Ali Koşar’ın ailesini ziyaret etti.
Prof. Dr. Kirişci, Koşar’ın ailesine taziyelerini ileterek başsağlığı temennisinde bulundu.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu