Hatay Büyükşehir Belediyesi, SGK borcunu azalttı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir programda belediyelerin SGK’ya olan borçları hakkında konuşan Işıkhan, Hatay’ın en borçlu 6. belediyesi iken, Mehmet Öntürk’ün göreve gelmesinin ardından 14. sıraya gerilediğini aktardı.
Işıkhan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk’ün göreve geldikten iki ay sonra kendileriyle iletişime geçerek borçları yapılandırma sürecine girdiklerini ifade ederken, “Başkan Öntürk hiçbir zaman, bu borç CHP’li belediyenin borcudur demedi bize” diyerek, başkan Öntürk’ten övgüyle bahsetti.
Hatay’ın en borçlu 6. belediyesi iken, depremin en çok etkilediği illerden biri olmasına rağmen, borçların düzenli ödenmesiyle Hatay’ın borç sıralamasında 14. sıraya gerilediğini aktaran Bakan Işıkhan, çözüm odaklı yaklaşımından ve borçların düzenli ödenmesinden dolayı Başkan Mehmet Öntürk’e teşekkür etti.
-Mehmet Öntürk’ten Bakan Işıkhan’a teşekkür-
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de Bakan Işıkhan’ın açıklamalarına, “SGK’ya borcu en fazla olan 6’ncı belediyeyken, şu anda 14’üncü sıraya geriledik. Bir yandan şehrimizi ayağa kaldırırken, diğer yandan ‘Bu CHP’den kalan borç’ diye bakmadan borçlarımızı ödüyoruz. Nazik sözleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu