Hatay Barosundan önemli çağrı: Yabancılara mülk satışı yasaklansın!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Deprem felaketiyle sarsılan Hatay’da yaklaşık 700 bin vatandaş, başka şehirlere göç etti. Hatay’da kalan vatandaşlar ise bir yandan hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da şehrin demografik yapısının korunmasıyla ilgili endişeleri yaşamaya başladı. Bu konuda ilk hamle Hatay Barosundan geldi. Hatay Baro Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, Hatay’da yabancılara taşınmaz satışının yasaklanması yönündeki taleplerinin Cumhurbaşkanlığına iletildiğini aktardı.
CUMHURBAŞKANLIĞINA YAZI GÖNDERİLDİ
Hatay Barosu tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Barolar Birliği (TBB), deprem felaketinden etkilenen ve tarihsel olarak ‘medeniyetler şehri’ olarak anılan Hatay’ın yeniden inşası sırasında bölgenin tarihi önemi, demografik yapısı ve jeopolitik konumu bakımından ülke menfaatlerinin dikkate alınması gereğini bir yazı ile Cumhurbaşkanlığı’na hatırlatılmıştır” denildi.
ÜLKENİN MENFAATLERİ GÖZETİLSİN
Açıklamanın devamında, yabancılara mülk satışının durdurulmasının tamamen Cumhurbaşkanlığına ait bir yetki olduğu hatırlatıldı. Yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Hatay’ı eşsiz bir diplomatik başarıyla sınırlarına dahil etmesinin temelinde, nüfusunun büyük çoğunluğunun yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşaması, aynı kaderi paylaşması ve kendisini yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin parçası hissetmesi yatmaktadır. Bu sebeple Hatay’ın demografik yapısını bozma riski taşıyan idari kararlar ülkenin menfaatlerine aykırılık teşkil edecektir.
Hatay ilinin yeniden inşası sırasında yabancıların taşınmaz ve ayni hak edinimlerinin tamamen durdurulması Cumhurbaşkanlığına ait yetkinin kapsamında olup, ülke menfaatlerine de uygunluk teşkil edecektir” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu